Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι οι ελληνικές προτάσεις έχουν κατατεθεί και ότι προς το παρόν αποτελούν αντικείμενο αξιολόγησης από τους αρμόδιους παράγοντες των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών.

Υπενθύμισε επίσης ότι, όπως δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποδεχόμενος προ ολίγου στην έδρα της Επιτροπής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι προτάσεις αυτές αποτελούν μια καλή βάση για να γίνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόσθεσε, τέλος, ότι το βασικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων είναι πλέον οι νέες ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στην πενταμερή συνάντηση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην έδρα της Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ, τον Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερουν Ντάισελμπλουμ, παρόντες είναι επίσης ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι στη συνάντηση θα προστεθεί και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην πενταμερή συνάντηση, δήλωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ