Όπως δείχνουν τα πράγματα, ένα θερμό καλοκαίρι περιμένει την διοίκηση Παυλίδη από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Φ. Καραλίδη, όπου η παραμονή του στο τιμόνι της παράταξης αμφισβητήθηκε ανοιχτά από στελέχη της διοικούσας παράταξης του Γ. Παυλίδη.
Αυτό, όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις του Φ. Καραλίδη είναι η αιτία ο οποίος πλέον τον τελευταίο καιρό ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στον Γ. Παυλίδη.
Τα θέματα που αναδεικνύει μέσα στο Περιφερειακό συμβούλιο αυτήν την φορά είναι θέματα που αγγίζουν την διοίκηση Παυλίδη και οι ερωτήσεις που θα δοθούν από την πλευρά του, θα πρέπει να είναι πειστικές.
Παραδείγματος χάριν, το θέμα του αναδασμού στο Σούνιο, ένα θέμα που «άνοιξε» η ηλεκτρονική εφημερίδα xanthitimes.gr και που ακόμη δεν δόθηκαν οι απαντήσεις, φαίνεται ότι κάτι υπάρχει πίσω από αυτήν την μεγάλη καθυστέρηση να υλοποιηθεί και φυσικά η ενημέρωση είναι ελλιπείς. Σε αυτό θα κληθεί να απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης ο οποίος όπως μας είπαν οι πληροφορίες μας έχει τον φάκελο στο συρτάρι του όπου, πάντοτε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρουσιάζεται κάποιο «κενό» στην όλη διαδρομή, από την λήψη της απόφασης μέχρι και της υλοποίησης του.

Τι γίνεται με το θέμα του αναδασμού στο Σούνιο

Το θέμα του αναδασμού στο Σούνιο το είχαμε αναδείξει πριν από μερικούς μήνες. Τότε ο Γ. Παυλίδης δεσμεύθηκε ότι θα το εξετάσει. Δεχτήκαμε την καταγγελία από κατοίκους του Σουνίου αποταθήκαμε στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, όμως, δεν στάθηκε δυνατό να αποκομίσουμε πλήρη εικόνα και αντιμετωπισθήκαμε με μισόλογα από όλους τους εμπλεκομένους.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων να δούμε τι απάντηση θα πάρει ο Φ. Καραλίδης σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θέτει το ερώτημα.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το θέσαμε υπ όψη του Περιφερειάρχη, μας είπε ότι δεν το γνωρίζει το θέμα, δεσμεύθηκε όμως ότι θα το ψάξει, συνέβη το κακό στην οικογένεια του και δεν θελήσαμε να τον ενοχλήσουμε.
Οι ανάγκες υλοποίησης των έργων όμως τρέχουν και η καθημερινότητα δεν εξετάζει αν είναι σε θέση ψυχολογικά ή όχι ο πολιτικός να προσφέρει στο κοινό καλό..

Άλλη μια απάντηση που θα έχει ενδιαφέρων από τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη

Άλλο ένα ερώτημα για τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη από τον Φ. Καραλίδη σχετικά με την εκπροσώπηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας σε εκδήλωση στο εξωτερικό του γιού του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Α. Πατακάκη. Ζητά ο κ. Καραλίδης να πληροφορηθεί με ποια ιδιότητα εκπροσώπησε ο κ. Α. Πατακάκης την Αντιπεριφέρεια.
Διαβάσαμε όλοι τα σχετικά δημοσιεύματα και μένει να απαντηθεί ποιος ο ρόλος των ημετέρων και ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος που βρίσκονται γύρω από αυτούς που ασκούν την εξουσία και είναι στενοί συνεργάτες του Γ. Παυλίδη.
Επίσης θα πρέπει να μάθουμε αν ο γιός του κ. Πατακάκη εκτός από το αν εκπροσώπησε την Π.Ε. Δράμας, ποιος πλήρωσε την παρουσία του στις Βρυξέλες και ποια τα οφέλη της Περιφέρειας αν αυτή τα πλήρωσε.
Άλλο ένα ερώτημα από τον Φ. Καραλίδη προς τον Γ. Παυλίδη είναι τι θα γίνουν τα 800 χιλιάρικα που «περίσσεψαν» από το έργο το οποίο πείρε μεγάλη έκπτωση, όπου παρεμπίπτοντος δεν μάθαμε αν από την άσκηση διοίκησης του ιδίου, Φ. Καραλίδη, στην ΠΕ Ξάνθης τι έγιναν τα «περισσεύματα» από τους διαγωνισμούς.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων να μας πουν ο Κ. Ζαγναφέρης αλλά και ο Φ. Καραλίδης ο οποίος και άσκησε διοίκηση, τι γίνονται τα χρήματα που «περισσεύουν» από τις εκπτώσεις των έργων.
Τέλος το σημαντικό ερώτημα σχετικά με την καταγραφή των υλικών των νοσοκομείων της Περιφέρειας, θα είχε ενδιαφέρων να μάθουμε και εμείς πόσο κοστίζουν στον Ελληνικό λαό όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.