«ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Ο Υφυπουργός Επικρατείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παρέστη σήμερα (14.06.2015) στην επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Παλαιό Φάληρο.
Στην σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:
«Η ζωή του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αφιερωμένη στον αγώνα για ελευθερία, ήταν το ηχηρό μήνυμά του. Η αντίστασή του εναντίον της υποτέλειας και οι αγώνες του για την ανάκτηση της εθνικής ελευθερίας είναι το κληροδότημά του σε όλους εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, για να απολαμβάνουμε σήμερα μια Ελλάδα ελεύθερη.
KOYIK 14.06.15. 2
Μια Ελλάδα που σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης οφείλουμε όλοι μας, ενωμένοι και πέρα από κομματικές πεποιθήσεις, να προσπαθήσουμε σταδιακά να την επαναφέρουμε στο δρόμο της ανάταξης και της ευημερίας. Αλλά με το κεφάλι ψηλά και χωρίς να υποκύπτουμε στο καθεστώς υποτέλειας, που θέλουν να μας έχουν κάποιοι από εκείνους που λέγονται ευρωπαίοι, επειδή ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες τους δώσαμε το όνομα. ΕΜΕΙΣ δώσαμε την ελληνική λέξη Ευρώπη στην ήπειρό μας.

Είναι αναπόφευκτο, όταν αγωνίζεσαι σήμερα για την πατρίδα και να επιζητάς – όπως και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης – την επανάκτηση και εδραίωση της εθνικής σου κυριαρχίας, να έχεις ως μπούσουλα, ως παράδειγμα, πρωταγωνιστές των χρυσών σελίδων της ελληνικής ιστορίας. Είναι αναπόφευκτο να μην συνδυάζεις το χθες με το σήμερα. Είναι υποχρέωσή σου».