Με απλά, λιτά και κατανοητά λόγια μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» ο κ. Τσούργιανης Διευθυντής της των υπηρεσιών υγείας στην ΠΕ Ξάνθης για το θέμα της ενημέρωσης του πληθυσμού της Ξάνθης για την προστασία τους από τα κουνούπια.
Όπως ανέφερε πέρασαν σχεδόν απ όλα τα χωριά της Ξάνθης και ενημέρωσαν τους πολίτες λέγοντας ότι οι επίγειοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών ξεκίνησαν.
Οι συμβουλές μαζί με τα φυλλάδια που μοιράστηκαν ανέφεραν εν ολίγοις ότι οι άνθρωποι κυρίως στην ύπαιθρο πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα να μην δημιουργούν λιμνάζοντα νερά σε δοχεία όπως για να ποτίζουν τα ζώα τους γιατί δημιουργείται ο χώρος και λόγω της ζέστης όπου τα κουνούπια αφήνουν τα αυγά τους και πολλαπλασιάζονται. Έτσι συνιστούν να αλλάζεται το νερό κάθε δύο μέρες. Επίσης ο κ. Τσούργιανης ανέφερε ότι πρέπει να ψεκάζονται οι αγωγοί των όμβριων υδάτων και για αυτόν τον λόγο ζήτησε από τους δήμους να γίνεται αυτό και από συγκεκριμένους ανθρώπους κάτω από τις οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας.
Σχετικά με τους αεροψεκασμούς ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο υπογράφουν την σύμβαση οι ανάδοχοι αφού ο διαγωνισμός πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα ξεκινήσουν άμεσα οι αεροψεκασμοί.
Ανασταλτικός παράγοντας όπως σημείωσε είναι οι βροχές.