Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, έλαβε χώρα στον Ιερό Βράχο της Πνύκας η τελετή αφής της Φλόγας για τους 14ους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Λος Άντζελες στο διάστημα 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου. Μετά την έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των Special Olympics, χαιρετισμό απηύθυνε ο αθλητής της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος.
Η πρόεδρος του οργανισμού Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, τόνισε στο μήνυμά της προς τους αθλητές πως «θα μας θυμήσετε ότι η ελπίδα είναι πιο δυνατή από την απόγνωση» και εξέφρασε την ευχή «οι αγώνες σας να εμπνεύσουν όλο τον κόσμο», ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τζάνετ Φρέτσερ, τόνισε ότι η Φλόγα και οι αγώνες θα βοηθήσουν «να ενωθούμε με ένα πνεύμα αποδοχής και σεβασμού».
Χαιρετισμό απηύθυνε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η στήριξη της δικής σας προσπάθειας αναβαθμίζει την ανθρωπιά, τον πολιτισμό, είναι απόλυτη υποχρέωση προς τον εαυτό μας. Στη ζωή τελικά υπάρχουν αξίες που δεν μετριούνται με το χρήμα.

Στην τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας βρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στην Eλλάδα, διεθνείς προσωπικότητες από τον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χορηγοί.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Πολυμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αθλητές, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics καθώς και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των 14ων Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Λος ‘Αντζελες 2015, συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στη χώρα που γέννησε τα Ολυμπιακά ιδεώδη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους Αγώνες, ενώ απευθυνόμενος προς τους δύο καλεσμένους αθλητές τούς τόνισε πως η ελπίδα και η δύναμή τους για ζωή αποτελούν παράδειγμα για την κοινωνία μας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

H τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ολοκληρώθηκε το απόγευμα με μια σεμνή τελετή στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζοντας τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics και της Οργανωτικής Επιτροπής των XIV Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Los Angeles 2015 υπογράμμισε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα ήδη ταξιδεύει από τον ιστορικό χώρο της Πνύκας για το Λος Άντζελες έχοντας ως στόχο να σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό γεγονός στον κόσμο κατά το 2015 και όχι μόνο.