Απολογισμός Εαρινών Αιμοδοσιών ΑΓΑΠΗΣ 2015»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2015. Για ακόμη μια φορά ένα πρωτόγνωρο εθελοντικό αιμοδοτικό εγχείρημα έλαβε χώρα δοκιμάστηκε, και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή μας από το σύλλογό μας. Δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά για 19 συνεχόμενες ημέρες να πραγματοποιούνται αιμοδοτικές εξορμήσεις σε μια περιοχή και οι πολίτες της να συμμετέχουν και να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι με αυτό που πράττουν.
Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας.
Να ευχαριστήσουμε και πάλι θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα «δοκιμαστούν» στα πλαίσια των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ο σύλλογος της «ΑΓΑΠΗΣ» προκειμένου να ευχαριστήσει όλους του νέους της Ξάνθης που με περισσή χαρά προσέρχονται σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε, αλλά και για να τους προσφέρει μια στιγμή χαλάρωσης και ξενοιασιάς πριν τις μεγάλες εξετάσεις, τους αφιερώνει τη μεσημεριανή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαίου 2015 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με το συγκρότημα «ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ» επί ευκαιρία των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τα 40 έτη προσφοράς μας στην τοπική κοινωνία.
Το τονίζουμε κάθε φορά ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που αισίως συμπληρώσαμε τα 40 έτη «προσφοράς» (1975-2015) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες.

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τρεις της Καβάλας από την Τετάρτη 18 Μαρτίου έως και την Κυριακή των Βαίων στις 5 Απριλίου 2015.
Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο παρών.
Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία της πόλης.
Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».
Τις ευχαριστίες μας στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την παραγωγή του ραδιοφωνικού μηνύματος (σποτ) των αιμοδοσιών.
Τις ευχαριστίες μας στο Γηροκομείο Ξάνθης για την φροντίδα εστίασης του προσωπικού της αιμοδοσίας. Όλοι βοηθάνε με τον τρόπο τους στο έργο μας.
Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.
Τις ευχαριστίες μας στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τη συνδρομή τους στις αιμοδοσίες των Λυκείων.
Τις ευχαριστίες μας στον πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Σάββα Μελισσόπουλο που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, ενθάρρυνε και υποστήριξε το όλο εγχείρημα των οργανωμένων εθελοντικών αιμοδοσιών στα σχολεία της Ξάνθης. Όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία οφείλουμε να του αποδώσουμε τα εύσημα για όλη τη διάρκεια της θητείας του για τις ενέργειες προώθησής της.
Τις ευχαριστίες μας στην ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ για τη διάθεση 750 τεμαχίων σοκολατούχων ροφημάτων (ΡΟΔΟΠΑΚΙ) στους νεαρούς αιμοδότες μας.
Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) αλλά και στον ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.
Τις ευχαριστίες μας στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης και στην επιχείρηση ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΑΕ για την συνολική προσφορά τους των εννέα δωροεπιταγών και tablet προκειμένου να δοθούν με κλήρωση στους νέους αιμοδότες μας ως ηθική επιβράβευση για την εθελοντική τους προσφορά. Θεωρούμε σημαντικό το να προσφέρουν αριστεία επιβράβευσης οι διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής μας και ελπίζουμε να βρούνε και άλλους μιμητές στις αιμοδοσίες που θα ακολουθήσουν.

Συνολικά προσήλθαν 1.714 συμπολίτες μας και προσέφεραν το αίμα τους 1.466 από αυτούς για το σύλλογο της Ξάνθης και ακόμη 38 για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοκκινοχώματος Καβάλας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 1.466 εθελοντών οι 1.019 ήταν άντρες και οι 447 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 644 -ποσοστό 43,92% επί συνόλου.
Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 326 -ποσοστό 22,24% επί συνόλου
Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 364 -ποσοστό 24,83% επί συνόλου
Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 131 -ποσοστό 8,94% επί συνόλου
Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 433 νέα μέλη (ποσοστό 29,54% επί συνόλου).
Το όλο εγχείρημα είναι κάτω από την ηθική, ευγενική και οικονομική υποστήριξη με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τα μέσα του καλοκαιριού από τις 20 έως τις 27 Ιουλίου 2015 οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κυρίως στα ορεινά δημοτικά διαμερίσματα της Ξάνθης εάν δε μας σταματήσουν τα κουνούπια που ήδη έχουν κάνει έντονη εμφάνιση στην περιοχή μας…!