Δεν έχει δίκιο ο Ζαγναφέρης

Η στήλη δεν θα συμφωνήσει με την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη που λέει ότι η Περιφέρεια δεν θα ψηφίσει συμπαραστάτη του Πολίτη αποφεύγοντας ακόμη μία άμισθη θέση.
Ο λόγος που η στήλη δεν συμφωνεί με την θέση του κ. Ζαγναφέρη είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο παίρνει πολιτικές αποφάσεις και αυτές λαμβάνονται για να παραχθεί πολιτική ή αποτέλεσμα προς το συμφέρων της κοινωνίας. Όταν προδικάζεις έναν θεσμό πριν υλοποιηθεί, πριν δοκιμαστεί και πριν μετρήσεις τα αποτελέσματα και προτάσσεις το οικονομικό κόστος αυτής της απόφασης τότε λησμονείς την κοινωνία η οποία πιθανών να στηρίξει και να βρει διέξοδο στην επαφή με τον θεσμό.
Κατά την ταπεινή μας άποψη πρέπει πρώτα να τον δοκιμάσεις, να τον εξοπλίσεις με εκείνα τα πολιτικά όπλα για να μπορέσει να σταθεί και να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Άλλωστε θα έπρεπε ήδη να είχε δημιουργηθεί μία υποεπιτροπή διαπαραταξιακή, άσχετα αν το προβλέπει ο Καλλικράτης, η οποία θα αξιολογούσε τις υποψηφιότητες και μετά από εισήγηση της να αποφάσιζε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δεν πετάμε ένα όπλο που μπορεί να στηρίξει την κοινωνία χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε.
Α.Π.