Μαθήματα Δημοκρατίας από το Πούρναλικ και Δροσερό

 

Πούρναλικ-Δροσερό: «Δεν θα μας χαλάσετε τα ήθη και έθιμα μας. Αυτό δεν είναι δημοκρατία»

 

Αγαπητός συμπολίτης πιθανότατα από το Πούρναλι ή το Δροσερό,  στο άρθρο που αναρτήσαμε σχετικά με την φοβερή ηχορύπανση που γίνετε όταν έχουν γάμους βαπτίσεις κ.λ.π. απάντησε στα σχόλια του άρθρο, γράφοντας πώς ότι και αν γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Ξάνθη, όσο και αν γκρινιάξουν οι γείτονες για την τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη κάνοντας το … κέφι τους,  αυτοί θα συνεχίσουν να βάζουν πολύ δυνατά την μουσική, να κλείνουν τους δρόμους, να ρίχνουν βαρελότα να πυροβολούν και γενικά να στέλνουν τους χριστιανούς γείτονες τους στο ψυχιατρείο έτσι για … το κέφι τους.

Μάλιστα ο άγνωστος κύριος ή κυρία που άφησε το σχόλιο κάτω από το άρθρο, τόνισε  ότι εκτός από το ότι τα αντιδημοκρατικά  Μέσα Ενημέρωσης και οι εξοργισμένοι γείτονες προσπαθούν να χαλάσουν τα ήθη και τα έθιμα τους όπως αυτά προαναφέρθηκαν, μίλησε και για … δημοκρατία. Και ότι αυτή η συμπεριφορά των πολιτών και των Μέσων Ενημέρωσης της Ξάνθης  είναι άκρως αντιδημοκρατική και προφανώς εννοούσε ρατσιστική αλλά δεν του βγήκε.

Λέμε λοιπόν στον φίλο – η ότι δημοκρατία είναι να σέβεσαι το δικαίωμα του γείτονα σου να θέλει να μείνει ήρεμα στο σπίτι του.

Μαθήματα λοιπόν δημοκρατίας από ανθρώπους οι οποίοι δεν σέβονται κανέναν και «βιάζουν» στην κυριολεξία την οικιακή γαλήνη των πολιτών, με την ανοχή βέβαια της πολιτείας.

Αυτά περί δημοκρατίας.

Το ερώτημα του μέσου Ξανθιώτη είναι. Δεν υπάρχει εισαγγελική αρχή στην Ξάνθη; Δεν υπάρχει Αστυνομία; Δημοτική αρχή; Που πήγαν όλες οι αρχές του τόπου; Οι βουλευτές και υπουργοί της Ξάνθης που είναι; Κάνουν όλοι τα στραβά μάτια λόγω εκλογών;