Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης λειτουργεί φέτος για έκτη χρονιά και στεγάζεται στο κτίριο του 5 ου Γυμνασίου Ξάνθης στη Νεάπολη (Εκτενεπόλ), ενώ σχολεία Δεύτερης Ευκαιρία δημιουργήθηκαν φέτος τόσο στη Μύκη όσο και στο Κένταυρο, όχι όμως στη περιοχή Σταυρούπολης.

Το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας» είναι δημόσιο σχολείο και απευθύνεται σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δεν φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν. Η διάρκεια της φοίτησης σ’ αυτό είναι 2 χρόνια.

Πηγαίνοντας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας:

παρακολουθείς ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητές σου, το απόγευμα 16:30-20:00 κατακτάς βασικές γνώσεις και δεξιότητες, διδάσκεσαι με μεθόδους κατάλληλες για ενήλικες μαθητές, στηρίζεσαι σε κάθε σου βήμα από τους συμβούλους του σχολείου και αποκτάς τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης λειτουργεί φέτος για έκτη χρονιά και στεγάζεται στο κτίριο του 5 ου Γυμνασίου Ξάνθης στη Νεάπολη (Εκτενεπόλ). Επιπλέον λειτουργούν τμήματα στον Κένταυρο και τη Μύκη. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην παραπάνω διεύθυνση ή στο τηλέφωνο 2541084366, καθημερινά από 16:30 μέχρι 20:00.