Ο Υπουργός Παιδείας απαξιώνει και περιφρονεί τη Θράκη με τις πολιτικές του. Αναγκαία η επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης – Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Για την έλλειψη συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής για τη Θράκη από την πλευρά της Κυβέρνησης, για τις απαξιωτικές πολιτικές που εφαρμόζει ο Υπουργός Παιδείας για την ευρύτερη περιοχή, για την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, αλλά και για την προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη μίλησε χθες (12/09) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ν Δ της Ξάνθης, που έγινε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου της πόλης.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

  • Μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Βουλευτή Πρέβεζας, Στέργιο Γιαννάκη και τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη, Μακάριο Λαζαρίδη, συνοδευόμενοι από κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ Ξάνθης, πραγματοποιήσαν χθες (12/09) μια εποικοδομητική περιοδεία στο Νομό Ξάνθης, ενόψει της παρουσίας του Προέδρου της Ν Δ στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σ/Κ (15-16/09).
  • Ο Υπουργός Παιδείας με τις πολιτικές που εφαρμόζει απαξιώνει και περιφρονεί τη Θράκη και ο ίδιος πολλές φορές τον έχει εγκαλέσει μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.
  • Είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή, που μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο.
  • Είναι σημαντική η επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης και γι’ αυτό το λόγο έχει θέσει το θέμα στον αρμόδιο Τομεάρχη του Κόμματος.
  • Ο ίδιος κατά καιρούς έχει προτείνει την επανασύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την Πρόοδο και την Ανάπτυξη της Θράκης, την επαναφορά της επιδότησης κατά 12% των παραμεθόριων επιχειρήσεων και της εφαρμογής της ρήτρας ακριτικότητας.
  • Έχει προβάλλει με παρεμβάσεις του στη Βουλή την ανάγκη να ενταχθεί και η Θράκη στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο είναι συμβατό με την Κοινοτική Οδηγία, όπως εφαρμόστηκε και σε άλλες Χώρες της Ε Ε.
  • Η Ν Δ καλεί όλους τους πολίτες σε συστράτευση σε ένα κοινό στόχο, στην προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας μας με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη.