2,4 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για υπηρεσίες φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών

Τον β΄ δημοτικό παιδικό σταθμό Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με αφορμή την υπογραφή της χρηματοδότησης με το ποσό των 2.468.120 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας θέσεων σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά σε θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας για βρέφη και νήπια για το σχολικό έτος 2018-2019 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.

Στην επίσκεψή του ο κ. Μέτιος συναντήθηκε και είχε ενημέρωση για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη και τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού κ. Άντα Τσιατάλτσαλη παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη και της εκτελεστικής γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου.