Χτύπησε και πάλι σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, η καμπάνα στο πλήρως ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο πομακοχώρι Θέρμες.

  Την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, τέλεσε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο. Έψαλε η χορωδία του ΚΑΠΗ Ξάνθης με χοράρχη τον κ. Αθανάσιο Βολοβότση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του, το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης για τη συνεχή ανακαίνιση και φροντίδα του ναού καθώς και όλους του άλλους αναδόχους συλλόγους που εφαρμόζουν το πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια του Ν. Ξάνθης 2018».

Στον εορτασμό, προσήλθαν συνολικά πάνω από 150 άτομα, με 2 λεωφορεία, που εξασφάλισε το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης (για δωρεάν μεταφορά), καθώς και με αρκετά ΙΧΕ οχήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία του εκκλησιάσματος ήταν απλοί κάτοικοι της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με θέρμη στην πρόσκληση μας, καθώς και 25 – 30  παραθεριστές που βρίσκονται αυτήν την εποχή στην περιοχή, λόγω ιαματικών λουτρών. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων  Δημοσίων Υπαλλήλων κα Άννα Μπαλτζοπούλου.

Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκαν, σε όλο το εκκλησίασμα, από την ΕΑΑΣ καφέδες, αναψυκτικά και άλλα κεράσματα σε γειτονικό κατάστημα. Στο τέλος όσοι από τους παρευρισκομένους επιθυμούσαν, γευμάτισαν στα τοπικά καταστήματα, συμβάλλοντας έτσι στην μικροοικονομία της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, μας τίμησε με την παρουσία του στο κέρασμα και δεν παρέλειψε, όπως το συνηθίζει, να χαιρετίσει τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους όπως και να περιέλθει από όλα τα καταστήματα και να χαιρετίσει όλους όσους βρισκόταν σ’ αυτά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ειρηνική συμβίωση των συμπατριωτών χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, οι οποίοι  ταυτόχρονα  μας ενίσχυσαν οικονομικά για τη συνέχιση της ανακαίνισης του ναού, καθώς και τους φορείς και τα άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τα μέλη μας Ταξχο ε.α. Αργύριο Ανδριώτη, Λγό ε.α Τιμολέοντα Ιωαννίδη και Αθλγό ε.α. Δήμητρα Ζουρνατζή, που από πολύ νωρίς το πρωί, προετοίμασαν τον Ιερό Ναό για την τελετή.

   Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κατασκευαστική εταιρεία Μακρίδης ΑΤΕ, για την δωρεάν ασφαλτόστρωση της εισόδου του Ι. Ναού.

Η συμβολή και η συμμετοχή σ’ αυτές τις εκδηλώσεις μας τονώνει το ηθικό και την πίστη, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

 

Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος