Σε μάστιγα του αιώνα εξελίσσεται το καθημερινό  λεγόμενο “μικρό” έγκλημα στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι παθόντες βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο.  Χάνονται περιουσίες και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Δυστυχώς οι αστυνομικοί, όσο φιλότιμο και προσπάθεια  αν καταβάλουν, η κυβέρνηση τους αφήνει ανοχύρωτους στερώντας τους τα μέσα και την απαιτούμενη επάνδρωση για να προστατεύσουν τους πολίτες. Καθημερινά οι κλοπές και και οι εκβιασμοί συνοδεύουν τις ημέρες των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης σε σημείο να μην μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Περιφέρειας, χωρίς τον φόβο ότι θα είναι τα επόμενα θύματα ληστείας και απειλών  και την σωματική τους ακεραιότητα. Μέσα σε όλο το μπαράζ της σκληρής καθημερινότητας των πολιτών, δεν φαίνεται φως στο τούνελ που οδήγησε την Ελληνική Κοινωνία η Κυβέρνηση. Κλοπές, εκβιασμοί και μαχαιρώματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας, με μία κυβέρνηση “αμπαρωμένη” μέσα σε μία γυάλα, αδυνατώντας να κατανοήσει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.  Αδιάψευστοι μάρτυρες της βίας και της απόγνωσης των πολιτών της Περιφέρειας είναι τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας που φτάνουν κατά δεκάδες στα γραφεία των δημοσιογράφων. Το ερώτημα είναι πότε η κυβέρνηση θα στηρίξει τους αστυνομικούς για να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους προστατευοντας την περιουσία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών; Πάρτε ένα μικρό δείγμα του “μικρού” καθημερινού εγκλήματος στην ΑΜΘ.

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Συνελήφθησαν χθες (29-8-2018) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 44, 42 (άντρες) και 43 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.  Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 42 και 43 ετών, προσποιούμενοι τους πελάτες,  εισήλθαν σε δύο καταστήματα, όπου με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα κατά τη συναλλαγή με τους υπαλλήλους, επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές από τους υπαλλήλους και οι δράστες διέφυγαν, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο 44χρονος, αφαιρώντας τελικά από το ένα κατάστημα ένα προϊόν.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις δράστες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 785 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

 Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος στην Καβάλα

Συνελήφθη βραδινές ώρες της 31-8/1-9-2018, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 36χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για εκβίαση σε βάρος 23χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 23χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος, τον Ιούνιο του 2018, με απειλές για τη  σωματική του ακεραιότητα και τη λειτουργία του καταστήματός του, απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν 250 ευρώ, τα οποία και παρέλαβε, ενώ την 31-8-2018 το πρωί απαίτησε εκ νέου εκβιαστικά από τον 23χρονο να του παραδώσει ακόμη 150 ευρώ.

Ακολούθως στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε στο κατάστημα και παρέλαβε από τον 23χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 36χρονος κατηγορείται επίσης για αντίσταση και κατοχή ναρκωτικών, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές και 1 απόπειρα από οικίες στην πόλη της Καβάλας

 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 4 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα από οικίες στην πόλη της Καβάλας, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάσημα Ιούνιος – Αύγουστος 2018.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι δράστες ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, εισήλθαν στο εσωτερικό τεσσάρων σπιτιών στην Καβάλα, είτε με διάρρηξη είτε από ανασφάλιστα παράθυρα και αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – κοσμήματα και έγγραφα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη μία οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.

Σημειώνεται ότι ο και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές και 1 απόπειρα, από οικίες στην πόλη της Καβάλας

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο κλοπές και μία απόπειρα, από οικίες στην Καβάλα, που διαπράχθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2018.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, μίας 19χρονης και ενός 13χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε οι δύο δράστες, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, ενεργώντας είτε κατά μόνας είτε με διαφορετικές συνθέσεις, εισήλθαν σε δύο ανασφάλιστες οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι επιχείρησαν να εισέλθουν σε ένα ακόμη σπίτι, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξέλιξη στην υπόθεση σύλληψης 3 ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής στην Αλεξανδρούπολη

 Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από επιχειρήσεις στην πόλη της Αλεξανδρούπολης

 Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, του 42χρονου συλληφθέντα και μιας 53χρονης ημεδαπής  

 Σε συνέχεια του από 30-8-2018 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με τη σύλληψη 3 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, από την συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής χρημάτων από επιχειρήσεις στην Αλεξανδρούπολη, που διαπράχθηκαν την 22-12-2017.

Για τις δύο αυτές περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 42χρονος συλληφθείς και μία ακόμη 53χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι παραπάνω δύο δράστες, προσποιούμενοι τους πελάτες, μετέβησαν σε δύο επιχειρήσεις στην Αλεξανδρούπολη, όπου με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων και τη χρήση διαφόρων τεχνασμάτων κατά τη συναλλαγή, αφαίρεσαν συνολικά 350 ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.