Αλή Ογλου Βιζδάν

 

ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πολλά θετικά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την νεαρή Αλή Ογλου Βιζδάν και την οικογένεια της από το Δροσερό, σχετικά με την  επιτυχία που είχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή της στα ΑΕΙ. Να συγχαρούμε και εμείς με την σειρά μας για την επιτυχία του κοριτσιού καθώς και την στήριξη που πέτυχε από τους γονείς της όμως, δεν καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο η Ξάνθη θα πρέπει να θεωρήσει σημαντικό το γεγονός ότι πέτυχε στις εξετάσεις όταν εκατοντάδες Ελληνόπουλα με χίλιες μύριες δυσκολίες πετυχαίνουν τον σκοπό τους.

Ποιος πιστεύει στα αλήθεια ότι όλα τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν γράμματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος κάτω από ιδανικές συνθήκες;

Δυστυχώς ένα απλό και καθημερινό γεγονός, κάποιοι το έκαναν πρώτο θέμα θαρρείς και κάποιος αλυσοδένει τα παιδιά του Δροσερού απαγορεύοντας τα να πάνε στο σχολείο, να μάθουν γράμματα και να προκόψουν.

Έλεος ποια με την  προσπάθεια ορισμένων ν καπηλευθούν την επιτυχία ενός παιδιού είτε για να αποδείξουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ξάνθης είναι σάπιο, βρώμικο και ακατάλληλο για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν αλλά η κακή τους η μοίρα τους έχει στην Ξάνθη και το Δροσερό και νάσου τα κροκοδείλια δάκρυα πέφτουν βροχή.

Φτάνει ποια.

Όποιος θέλει μπορεί και το απέδειξε περίτρανα το νεαρό κορίτσι από το Δροσερό.

Το Εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος είναι το ίδιο κακό στο Δροσερό και στην Πελοπόννησο.

Αντί να εκθειάζουμε κάποιους ανθρώπους, με σκοπό να καυτηριάσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα που «αποκλείει» ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, να διατρανώσουμε δυναμικά ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος χωλαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποκλείει από την προκοπή όλα τα Ελληνόπουλα είτε είναι από το Δροσερό είτε από την Αθήνα.

Ας πάψουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας. Εκατοντάδες παιδιά πετυχαίνουν αυτά που πέτυχε το νεαρό κορίτσι από το Δροσερό με ακόμη ποιο αντίξοες συνθήκες.