Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Να ξεκινήσουμε λέγοντας  ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολλούς φίλους –ες και γνωστούς –ες που μα θυμήθηκαν στην ονοματική μας γιορτή. Του Αλεξάνδρου χθες και πολλοί ήταν οι φίλοι και οι φίλες που μας έστειλαν τις ευχές τους. Τους ευχαριστούμε για τα καλά τους λόγια όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη, ευτυχία  και οικογενειακή γαλήνη.

 

Τελικά δεν τους πέρασε η μαγκιά. Ο λόγος βέβαια για τις συλλήψεις που έκανε η Αστυνομία  στο Δροσερό και μπράβο στην αστυνομία. Είναι καιρός να καταλάβουν κάποιοι ότι η Ξάνθη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορούν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς ή να τους πυροβολούν και όταν τους έχουν ανάγκη να τους παρακαλούν για να τους σώσουν. Φτάνει ποια, να σπάσει αυτό το γκέτο. Μας φτάνουν οι παράνομοι μετανάστες.

 

Ήταν άδικη η επίθεση που εξαπέλυσε ο Μ. Φανουράκης στον Π. Ταρενίδη γιατί αν κάποιος τρέχει στον δήμο Ξάνθης όταν γίνεται το κακό, αυτός είναι ο Παναγιώτης Ταρενίδης. Να μην πούμε και περισσότερες κουβέντες γιατί ίσως παρεξηγηθούμε, αλλά ήμασταν μπροστά,  την ώρα του ρεπορτάζ όταν κάποιος παλιός διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης τον ρωτούσε τι να κάνει σε μία δύσκολη περίπτωση. Καλή είναι η αντιπολίτευση όμως να τα βλέπει όλα.

 

Να πούμε και ένα εύγε στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη γιατί αυτός ήταν, όπως μαθαίνουμε, η αιτία που «κουβάλησε» τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιο στα Κιμμέρια και ενέκρινε το κονδύλι των 3 εκατομμυρίων περίπου για την πλημυρική θωράκιση του οικισμού και κατ επέκταση όλου του κάμπου. Συγχαρητήρια Αντιπεριφερειάρχη. Και για να λέμε του στραβού το δίκιο τα 30 χιλιάρικα που δόθηκαν στην συναυλία Ξαρχάκου – Πρωτοψάλτη ήταν λίγα. Έχουν «πεταχτεί» αλλού χρήματα των πολιτών κα δεν έπιασαν τόπο.

 

Το θέμα του Ορχάν ήταν μία «πατάτα» του Χ. Δημαρχόπουλου και αυτό όσο και αν προσπαθήσεις να το απαλύνεις δεν γίνεται. Η δική μου η απορία, τόσοι νομικοί σύμβουλοι τριγύρω, ένας δεν βρέθηκε να του πει ότι ετοιμάζετε για «πατάτα»;

 

Αυτό πάλι με τις ΜΚΟ που βοηθούσαν να έρχονται στην χώρα μας παράνομοι μετανάστες πώς να το πεις και πώς να το εξηγήσεις. Δηλαδή βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

 

Πάντως αυτή η ιστορία που πήγε να πασάρει ο Αλέξης στην Ιθάκη και σχετίζεται με τους λωτοφάγους του Οδυσσέα με βάζει σε σκέψεις.  Μήπως τώρα λέω εγώ, ο Αλέξης μας πήρε χαμπάρι ότι κάθε που βρισκόμαστε μπροστά στην κάλπη ξεχνάμε τα παλιά και τα ξαναψηφίζουμε σαν να είμαστε λωτοφάγοι; Βρε μπας και μας ταΐζει λωτό. Ξέρετε είναι εύκολο μέσα στην παγκοσμιοποίηση να πάει σε αυτούς που κάνουν καφέδες και να τους πει πάρτε τόσα και βάλτε λωτούς μέσα στους καφέδες και νασου φραπεδιές οι Έλληνες και νάσου το σύνδρομο των λωτοφάγων μπροστά στην κάλπη. Παρατραβηγμένο θα πεις, αλλά με τον Αλέ6ης που να ξέρει κανείς.

 

Ο Κουφοντίνας κατάφερε να παίρνει τόσες άδειες όσες δεν πήραν οι Έλληνες φορολογούμενοι όλο το χρόνο. Βρε δεν κλείνετε και τους υπόλοιπους Έλληνες στην φυλακή μπας και πάρουν καμιά άδεια της προκοπής;