ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΣΧΟΛΙΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Σαφώς και δεν συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο αποφάσεις πειθαρχικών ελέγχων της διοίκησης προς τους υπαλλήλους. Άλλωστε για αυτό υπάρχουν βαθμίδες διοικήσεις, για να ελέγχουν το έργο των υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης και να μην ξεχνάμε ότι ένα διάστημα οι υπάλληλοι ανεβοκατέβαζαν διοικήσεις και συνέδραμαν πολιτικά στους εκάστοτε «φιλικούς» προς τους εργαζόμενους πολιτικούς προϊσταμένους. Να μην τα ξεχνάμε και κυρίως να μην προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από δάκτυλό μας. Τα περί πολιτικής δίωξης είναι μέσα στο παιγνίδι. Όταν εκτίθεται πολιτικά ο υπάλληλος, θα πληρώσει και το αντίτιμο.

 

Είναι άσχημο πράγμα να υπάρχει τραυματισμός στην παιδική χαρά και όσο αν καταφέρνει το πολιτικό σύστημα που διοικεί τον δήμο να διώξει τις ευθύνες από πάνω του, αυτές υπάρχουν μέσα στην σκέψη των πολιτών και το παράπονο των μανάδων. Δεν είναι και ότι καλλίτερο εκεί που παίζει το παιδί σου να πέσει μία σιδερένια πόρτα πάνω του. Μάλλον θα πρέπει να είναι λίγο ποιο ευαίσθητος ο δήμος Ξάνθης σε ότι έχει να κάνει με την κοινωνία και κυρίως με τα παιδιά.

 

Τώρα τι θα κάνει ο Δημαρχόπουλος που η αποκεντρωμένη ακύρωσε την εκλογή του φίλτατου κουβαλητή ψήφων από το Δροσερό Ορχάν; Όπως δείχνουν τα πράγματα ξηλώνεται σιγά σιγά η μία δεξαμενή ψήφων αυτής του Δροσερού. Όσο για το άλλο μπλοκ των παλιννοστούντων, σύμφωνα με παλιό γνώριμο και έχοντας σχέση με τα αθλητικά, πολλοί είναι οι παλιννοστούντες που δεν θα στηρίξουν Θ. Ηλιάδη.

Άρα αν αναλογιστούμε ότι ο Χ. Δημαρχόπουλος πόνταρε στο Δροσερό και στους Παλιννοστούντες, τα κουκιά στερεύουν. Ο αστικός κόσμος είναι μαγκωμένος λόγω κολυμβητηρίου, καθαριότητας  και παιδικών χαρών… μάλλον πρέπει να τρέξουν πολύ οι συνδαιτυμόνες στο ψηφοδέλτιο του Χ. Δημαρχόπουλου   για αν μαζέψουν ψηφαλάκια.

 

Τώρα βέβαια, όσοι για τον πόνο του κ. Μπαντάκ για τους Κιμμεριώτες και για την ζημιά που κάνει η επιχείρηση με το Αιολικό πάρκο βορείως των Κιμμερίων και η ξαφνική αγάπη που τον βρήκε ενώ τόσο καιρό δεν έβλεπε τα προβλήματα είναι ελέω προεκλογικής περιόδου και είναι κατανοητό. Αλήθεια κύριε Μπαντακ τι έκανες για τις μπάρες του τραίνου που δεν λειτουργούν και περνούν μέσα από το χωριό; Την τελευταία φορά το τραίνο επειδή δεν δούλευε η μπάρα και έτρεχε μέσα στο χωριό παρέσυρε δύο αγελάδες. Την άλλη φορά θα παρασύρει ανθρώπους και αλήθεια τα φανάρια μετά την γέφυρα προς Ίασμο λειτουργούν; Η πεζογέφυρα έγινε; Για αυτό λέμε κ. Μπαντάκ, ο πόνος για τους συγχωριανούς πρέπει να είναι καθημερινός και όχι μόνο όταν είναι προεκλογική περίοδός ή όταν διατάζει η μεγάλη πόρτα.

 

Και μιας και μιλάμε για το δημοτικό συμβούλιο οι άνθρωποι που εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο και οι χειριστές γενικά τω εισηγήσεων πριν τις δώσουν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τις υπογράψει τις ρίχνουν καμιά ματιά παραπάνω ή…

 

Καλό το φασούλι των Παραπολιτικών που θέλει τον Κοντό απέξω από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά μάλλον οι άνθρωποι της Ξάνθης που μιλούν με τον Μητσοτάκη θα πρέπει πριν «κόψουν» ή «ράψουν» το ψηφοδέλτιο, να ρωτήσουν και τους Ξανθιώτες… Εκτός αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος από τους συμβούλους του δουλεύει για το κόμμα και ποιος για τους κολλητούς του. Αλλιώς δεν εξηγείτε.