Τους κατηγορούν για …ακροδεξιούς και διασπορά fake news για παιδική θεατρική παράσταση στη Γλαύκη, ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο για…ισλαμικό έθιμο! Λέξη για τις βραβεύσεις του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ Ιμάμη της Γλαύκης!

Χωρίς να λένε λέξη για την ταμπακιέρα (σ.σ. Τις βραβεύσεις του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ και τις κορώνες του γνωστού ανθέλληνα Ιμάμη της Γλαύκης που παλιότερα συνέχαιραν τον…Χίτλερ γιατί έκανε….σαπούνια τους Εβραίους κλπ ενώ στην ταμπέλα που υπάρχει στην εκδήλωση η Ξάνθη αναφέρεται με την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ονομασία ΙΣΚΕΤΣΕ!), αλλά και το νόημα των ποιημάτων που απήγγειλαν και με….χαρακτηρισμούς περί…»ακροδεξιών», ρατσιστών κλπ ο έμμισθος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πολιτικού γραφείου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεστάν Ουμίτ επιτίθεται με πρωτοφανές μένος κατά του Κώστα Καραϊσκου της ιστοσελίδας ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ αλλά και όλων των Μέσων που αναπαρήγαγαν την σχετική είδηση!

(σ.σ. Μεταξύ αυτών και το XanhiPress εδώ στη Ξάνθη, αλλά και φιλικά τους site στη Ξάνθη), χαρακτηρίζοντάς τα ως…fake News και αναγκάζοντας μάλιστα κάποια απο αυτά να αποσύρουν τις αναρτήσεις τους…).

Αν ωστόσο την είδηση στο fb διάβασαν μόνο οι «φίλοι» του κυρίου Μεστάν Ουμίτ, εμφανίστηκε ως….γραφείου τύπου του γραφείου Ζεϊμπέκ Χουσεΐν όπως συνηθίζει τα τελευταία 3-4 χρόνια ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος υιοθετώντας μάλιστα πλήρως τις αναρτήσεις τους μέσα από το site του!

Ιδού αυτούσιο το δημοσίευμα του Γ. Σιδηρόπουλου που ανέλαβε για μια ακόμη φορά τον ρόλο του…»υπερασπιστεί» ακραίων στοιχείων της μειονότητας, για λόγους που όλοι βέβαια μπορούμε λίγο πολύ να καταλάβουμε…:

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά την ανάρτηση ακροδεξιάς ιστοσελίδας που περιέγραφε ως “τζιχαντιστές” το θέμα μιας παιδικής θεατρικής παράστασης στη Γλαύκη πριν από λίγες μέρες στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ που παραβρέθηκε, με ανάρτησή του εξηγεί ότι το θέμα της ήταν το τέλος της ειδωλολατρείας στη Μέκκα και η απαρχή του ισλάμ.

Όμως ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και υποψήφιου ευρωβουλευτή Μεστάν Ουμίτ, ο οποίος στην ανάρτησή του, χλευάζει το δημοσίευμα με πολύ σκληρή γλώσσα:

Ζούμε στην εποχή που μια θεατρική παράσταση παρουσιάζεται ως <Παιδιά τζιχατιστες> και ο κάθε καραγκιόζης δημοσιογράφος. Η χώρα που γέννησε την σάτιρα Τώρα γεννάει fake news, δημοσιογράφους και αρθρογράφους που δεν τιμούν την δουλειά που κάνουν την δημοσιογραφία αλλά ούτε τους συναδέλφους τους. Οι περισσότεροι Χωρίς σπουδές δημοσιογραφίας και γνώσεις, με μια ιστοσελίδα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και την κακιά που τους αναβλύζει και να μοιράζουν την δυστυχία που τους περισσεύει κάθε μέρα και πιο πολύ. Απορώ αν έχουν πάει ποτέ σε παράσταση στο Θέατρο; Ζούμε σε μια πολύ μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε και ξέρουμε ο ένας τον άλλον, για αυτό κύριοι Γιαλαντζί δημοσιογράφοι το μίσος που σπέρνετε και ο ρατσισμός που έχετε στο DNA σας δεν θα περάσει. Ευτυχώς η χώρα που ζούμε εκτός από αδίστακτους ευκαιριακους παπαγάλους γέννησε διανοούμενους, επιστήμονες και ανθρώπους που έμειναν στην ιστορία με τις ιδέες και τις θυσίες τους, αλλά όπως και προδότες και γερμανοτσολιάδες. Τώρα σε ποια κατηγορία ανήκετε μάλλον είναι γνωστό. Ο τζάμπα εθνικισμός πέθανε για αυτό αν αγαπάτε πολύ τον τόπο σας κι νοιαζεστε πραγματικά κάντε καμία είδηση της προκοπής και κόψτε λίγο την λάσπη, γιατί ο βούρκος που ζείτε θα σας πνίξει.
…..
ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΣΤΑ “ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ”

Θεατρική παράσταση με μαθητές σε ρόλο τζιχαντιστών σε μειονοτικό χωριό της Ξάνθης (φωτογραφίες)


Η παραπάνω εικόνα δεν είναι ούτε από την Σαουδική Αραβία, ούτε από το Πακιστάν. Είναι από το πομακοχώρι Γλαύκη του νομού Ξάνθης. Μικρά παιδιά ¨εφορμούνε¨ με σπαθιά στους γκιαούρηδες…Aν μάλιστα αυτά είναι που προβάλλονται δημόσια, αναλογιστείτε τι θα διδάσκονται εντός των αιθουσών στα μαθήματα Κορανίου… Ιμάμης στην Γλαύκη είναι ο γνωστός μας ο Ερκάν Αζίζογλου, που φυσικά υπάγεται στην ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε . Ας δούμε όμως τι έγραψε σχετικά ο ίδιος ο ιμάμης στο facebook.

Ερκαν Αζίζογλου : H 2η Καλοκαιρινή μας εκδήλωση που οργάνωσαν οι μαθητές των μαθημάτων Κορανίου, πρόσθεσε γιορτή στην γιορτή μας…Συγχαίρω τους μαθητές μας. Ο Δημιουργός μου να παραχωρήσει να ζούνε στηρίζοντας τις πνευματικές και εθνικές τους αξίες… Συγχαίρω τις αδερφές μας Εμινέ Μπόζογλου, Ιπέκ Σαρί, Σογκούλ Ρόγκο και Μπουσρά Μπέλτσο που καταβάλλοντας προσπάθεια το καλοκαίρι, ετοίμασαν τους μαθητές μας…
Ο Αλλάχ να βοηθάει αυτούς που βοήθησαν υλικά και ηθικά στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Εκ μέρους του λαού της Γλαύκης ευχαριστώ τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Κύριο Ιμπραήμ Χαλίλ Σακλί, τον ενάρετο μουφτή Ξάνθης Κύριο Αχμέτ Μέτε, τον βουλευτή Κύριο Χουσείν Ζεϊμπέκ , τον δήμαρχο Μύκης Κύριο Τζεμίλ Καμπζά και όλους του μουσαφίρηδες που μετείχαν στην εκδήλωση.¨

Ενδιαφέρον προβλέπεται το μέλλον στην Θράκη…
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να μην καταφέρονται τόσο κατά των διοργανωτών της εκδήλωσης, διότι έτσι ¨χάνουμε το δάσος¨. Αν δεν ήταν ο Ερκάν και ο Αχμέτ θα ήταν π.χ. ο Χασάν και ο Απτί , τα ονόματα δεν έχουν σημασία, η Τουρκία βρίσκει πάντα τουρκόψυχους να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της.
Οι διοργανωτές φέρονται έτσι και θα κάνουν και χειρότερα, διότι εμείς και κυρίως ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ τους το επιτρέπουν…Ελληνική κυβέρνηση υπάρχει; Να θυμίσουμε πως στην Αυστρία μετά από την εμφάνιση παρόμοιων εικόνων, το κράτος εκεί έκλεισε 7 τζαμιά και απέλασε 40 ιμάμηδες.Εδώ θα γίνει τίποτε; Ή μήπως επειδή ήταν παρών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ, αυτό τα εξαγνίζει όλα;
Πηγή: http://tourkikanea.gr/-ΜΑΧΗΤΗΣ