Μπορεί η Ελλάδα να είδε την … Έξοδο αλλά οι Έλληνες είναι σε… αδιέξοδο

 

Τελικά η έξοδος από α μνημόνια έγινε, αλλά τα αδιέξοδα της Ελληνικής Οικονομίας έμειναν. Πάντως μεταξύ μας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι παρέα του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει τον τόπο, μπορεί να μας έκανε ρεζίλι διεθνώς, μπορεί να μας φτώχυνε όσο δεν πάει άλλο, μπορεί να μας έκαψε, μπορεί να μας έπνιξε, εκείνο όμως που πολύ καλά καταφέρνει  και μας τα πουλάει είναι τα παραμύθια. Μπορεί να ξεχάσαμε τα ελληνικά μας, όμως, μια χαρά τα καταφέρνουν οι παπαρολόγοι.

Παραδείγματος χάριν, διατρανώνουν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ε πώς βγήκαμε αναρωτιέται ο μη «προοδευτικός» νους. Αφού χρωστάμε, αφού θα μας κόψουν τις συντάξεις, αφού η φορολογία αντί να μειώνεται αυξάνετε. Κι όμως, λέγε λέγε κοντεύουμε να το πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.

Υπάρχουν όμως και μερικά αγύριστα κεφάλια και μάλιστα τώρα πρόσφατα γνώρισα έναν επιχειρηματία που λέει ότι ο ανθρωπάκος – Αλέξης – έκανε ότι ήταν δυνατό καλλίτερο για την οικονομία- και του λέω εγώ, αύριο θα σου κλείσει το μαγαζί. Επιμένει αυτός και λέει ότι η ΕΡΤ είναι η ποιο αξιόπιστη πληροφόρηση. Ώσπου την κόντρα μας αυτή την έλυσε η γυναίκα του η οποία εκνευρισμένη του είπε ότι έχει να πληρώσει 6 μήνες ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η προκαταβολή φόρου τους ήρθε ακριβώς όσα είναι τα κέρδη της χρονιάς, για να συμπληρώσει, ότι δεν φτάνουν τα καθαρα κέρδη να πληρώσουν τον κανονικό φόρο εισοδήματος. Για να καταλήξει. «Πατάς και καμιά φορά στο μαγαζί; Όλη την ημέρα στο καφενείο με τους φίλους σου «προοδευτικούς» είσαι και βλέπετε ΕΡΤ. Άρα, το μυστήριο λύθηκε. Αυτοί οι άνθρωποι θα ξαναψηφίσουν το φωτισμένο παιδί που ακούει στο όνομα  Αλέξης, μακάρι η Ελλάδα να παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ όχι μέχρι το 2023 αλλά μέχρι το 3000 μ.Χ. Αυτοί είμαστε αυτοί αξίζουμε να μας κυβερνούν

Επιτέλους η πολιτική απάτη βρήκε το νόημα της.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ