Στην ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Κυβέρνηση προχωράει σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διορίζονται προσωρινώς Τοποτηρητές μουφτήδες στις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής , ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρήγορης Στογιαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως:

“Οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες”.

Επιβεβαίωσε όσα έλεγαν και ζητούσαν οι Τούρκοι για τους Μουφτήδες

Ο κ.Στογιαννίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα υποστήριζε καιρό τώρα η Άγκυρα. Ότι δηλαδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι πλέον θα εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και δεν θα διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 167 ημέρες φυλάκισης στην Αδριανούπολη, ήταν το αντάλλαγμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κάτι άλλωστε που κατήγγειλε και στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και το δήλωσε και ο πρόεδρός της, Βασίλης Λεβέντης.