Εξιχνιάστηκαν 3 απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στο νομό Δράμας   – Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, που διαπράχθηκαν την 22-2-2018 και 16-8-2018, στο Αρκαδικό και την πόλη της Δράμας.

Συνελήφθησαν χθες (16-8-2018) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 47χρονος και μία 46χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε τρία καταστήματα, όπου ο 47χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές – αγορές προϊόντων, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφερε να εξαπατήσει τους ιδιοκτήτες τους και να αποσπάσει από αυτούς συνολικά το ποσό των 90 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με το παραπάνω όχημα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους δικαιούχους του.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών στην Αλεξανδρούπολη  – Συνελήφθη 18χρονος 

 Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών, που διαπράχθηκαν, την 2-8-2018, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθη χθες (3-8-2018) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, την 2-8-2018, αφαίρεσε από την Αλεξανδρούπολη, δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Μετά την καταγγελία των περιστατικών, πραγματοποιήθηκαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, το πρωί της 3-8-2018, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ένα αφαιρεθέν δίκυκλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης η δεύτερη μοτοσικλέτα, ενώ και τα δύο αφαιρεθέντα δίκυκλα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον στην οικία του δράστη βρέθηκαν 2 μέρη δίκυκλης μοτοσικλέτας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολη, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Εξιχνίαση κλοπής χρημάτων από κατάστημα στη Δράμα Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων

 Εξιχνιάστηκε, ύστερα τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, περίπτωση κλοπής χρημάτων από κατάστημα, που διαπράχθηκε, την 6-8-2018, το μεσημέρι, στη Δράμα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 61 και 50 ετών, για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δράστιδες, το μεσημέρι της 6-8-2018, μετέβησαν σε κατάστημα της πόλης και ζήτησαν από την υπάλληλο του καταστήματος να τους ανταλλάξει χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας. Κατά την ανταλλαγή των χρημάτων οι δράστιδες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ στη συνέχει διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 Σημειώνεται ότι οι δράστιδες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύουΣχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, μίας 38χρονης και ενός 18χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 41χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 18χρονος, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 18χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 41χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει, την 25-6-2018, σε τραπεζικό λογαριασμό της 38χρονης, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

 

Συνελήφθη, χθες (16-8-2018) το απόγευμα, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Αναλυτικότερα, σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν ένα Ένταλμα Σύλληψης και μία καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με τα οποία κατηγορείται για τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή και της κλοπής.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 37χρονου σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για  παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.