Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε τι πρέπει και πώς πρέπει να οργανωθεί μία πυροπροστασία στο περιαστικό δάσος γιατί δεν είμαστε ειδικοί.  Όμως, ανήμερα της Παναγιάς που κινηθήκαμε προς την Αρχαγγελιώτισσα, καταγράψαμε εικόνες που μόνο φόβο μπορούν να προκαλέσουν στην σκέψη πώς αν εκδηλωθεί πυρκαγιά, το πρώτο που θα κινδυνεύσει είναι το μοναστήρι και οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα.

Εκτιμούμε ότι πρέπει άμεσα το δασαρχείο, η περιφέρεια και ο δήμος να οργανώσουν ένα σχέδιο πυρασφάλειας καθώς και ένα σχέδιο εκκένωσης του μοναστηριού σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά σε μία μεγάλη προσέλευση πολιτών όπως αυτή της παραμονής του 15Αυγουστου αλλά και ανήμερα αυτής. Είναι καλό να γίνει πριν καούνε σαν τα ποντίκια οι άνθρωποι.

Σίγουρα ο Σεβασμιότατος και η ηγουμένη της μονής θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συνθήκες που επικρατούν γύρω από την μονή όπου πευκοβελόνες, ξερά κλαδιά και χαρτιά είναι έτοιμα να αναφλεγούν σε πρώτη ευκαιρία. Το Μάτι όπου χάθηκαν δεκάδες ψυχές στην πύρινη λαίλαπα είναι πολύ πρόσφατο και θα πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να το κρατήσουν χαραγμένο στο μυαλό τους πριν χρειαστεί να την αντιμετωπίσουν στην περιοχή μας. Είναι σωστό να προβλέπει κανείς το «κακό» παρά να προσπαθεί να το θεραπεύσει.

Επιμένουμε στους πυροσβεστικούς κρουνούς που είναι τοποθετημένοι στην άκρη του δρόμου του περιαστυκού δάσους και που σύμφωνα με πληροφορίες μας, υδροδοτούνται από την μεταλλική δεξαμενή της ΔΕΥΑΞ και που όπως αναφέρουν συμπολίτες μας και άνθρωποι που γνωρίζουν μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη δεξαμενή ήταν άδεια.

Ο ρόλος της ΔΕΥΑΞ και της πυροσβεστικής είναι πολύ σοβαρός.

dav