ΠΕΔΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ Η ΘΑΣΟΣ

 

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς ο πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού στην ΑΜΘ, Μ. Αμοιρίδης επιτίθεται στον μέχρι πρότινος συνάδελφό του και νυν επικεφαλή της παράταξης που διοικεί την Περιφέρεια ΑΜΘ Χ. Μέτιο και ανοίγοντας τα χαρτιά του δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του στις εκλογές του Μαΐου του 2019. Αφορμή για την επικριτική ανάρτηση του Μ. Αμοιρίδη σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης, στάθηκε η επίσκεψη του περιφερειάρχη στην Θάσο και η συνάντηση του με τον δήμαρχο όπου και εξέδωσε το σχετικό δελτίο τύπου αναφορικά με την συνάντηση του και την συζήτηση που αφορούν την επίλυση προβλημάτων του νησιού. Αυτό κατά τον Μ. Αμοιρίδη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον «στόλισε» κατάλληλα ή ακατάλληλα ανάλογα πώς θα αναγνώσει κάποιος την δημόσια ανάρτηση του πρώην αντιπεριφρειάρχη Μ. Αμοιρίδη..

Ο Μ. Αμοιρίδης έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στην προεκλογική περίοδο που όπως δείχνουν τα πράγματα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και βολές εκατέρωθεν.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ

 

Ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλίδη στο τιμόνι είχε καταφέρει σε δυο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή τόσο τοπικά όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά την δυναμική διακυβέρνηση προκαλώντας ενάργειες που είχαν απήχηση και εφαρμόστηκαν και σε άλλες περιφέρειες. Ο Μέτιος κατάφερε σε δυο μόλις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά. Ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε καταπιεί πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη. Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μέτιου στο Δήμαρχο Θάσου με μόνο ένα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ’ ύλη αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει, τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά πολλά άλλα. Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με την ευκαιρία των διακοπών του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ανάμεσα σε μοχίτο και τσίπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών, δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεία. Βέβαια όταν ο ίδιος ο περιφερειαρχης δεν σέβεται τη θεσμική ιεραρχία των χωρικών του αντιπεριφερειαρχών, τι περισσότερο να πούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι θα έπρεπε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακό συνδυασμό με το Μέτιο.