Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης.

Την παραμονή της εορτής, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Ξ’άνθης και Περιθεωρείου κκ Παντελεήμονα, τελέσθηκε η Κάθοδος του Επιταφίου της Παναγίας και η λιτάνευσή. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας πανυγυρικός εσπερινός και η Ακολουθία των Eγκωμίων της Θεοτόκου. Ακολούθησε αγρυπνία.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο λόγο του, μετά το τέλος του εσπερινού, το βράδυ της παραμονής, μίλησε για την κοίμηση της Θεοτόκου που ενώ είναι κοίμηση εμείς την γιορτάζουμε, για την Παναγία που είναι η Μητέρα όλων και σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας έχουμε την μάνα και την Παναγία τα δυο πρόσωπα που φέρνουμε  στην μνήμη μας. Ο Μητροπολίτης μίλησε για την απελευθέρωση των δυο Στρατιωτικών. Τόνισε την πολύτιμη προστασία του περιαστικού άλσους,  ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την φύλαξη της μονής τους καλοκαιρινούς μήνες, την πυροσβεστική, την αστυνομία και τον δήμο Ξάνθης. Ευχαρίστησε τους πατέρες που παραβρέθηκαν χτες στην μονή και ιδιαίτερα τον πατέρα Μιχαήλ ο οποίος διακονεί την ιερά μονή.

Ανήμερα της εορτής 15 Αυγούστου 2018 το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav