Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Το παραεμπόριο ζει και βασιλεύει και σίγουρα η μία – δύο συλλήψεις των αλλοδαπών ή όχι μικροπωλητών που συλλαμβάνονται είναι απλά η κορφή του παγόβουνου. Το ερώτημα πλέον που ψάχνει απάντηση είναι. Γιατί παρατηρείτε αυτή η αύξηση του παραεμπορίου;

Οι λόγοι πολλοί και η πολιτεία που έχει την υποχρέωση μιας και οι εκπρόσωποί της πληρώνονται μέσω της βαριάς φορολογίας από τους πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύση. Φυσικά δεν εννοούμε μόνον τη σύλληψη των παρανομούντων. Ως γνωστών΄ένας συλλαμβάνεται 15 φυτρώνουν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραλίες και όχι μόνον. Άρα η δουλειά της πολιτείας – που κοστίζει στους πολίτες είναι να εξαλείψει τους λόγους που προκαλούν το παραεμπόριο. Να επιβάλλει ποινές που να υλοποιούνται, να εξαλείψει την ανεργία και όλα τα γνωστά και τετριμμένα που λένε προεκλογικά οι πολιτικοί.

Άρα την κύρια ευθύνη έχει η πολιτεία για το παραεμπόριο. Δεν είναι δυνατόν στον επαγγελματία ο οποίος δεν έκοψε μια απόδειξη να την πληρώνεις στο εκατονταπλάσιο σε πρόστιμο και από την άλλη να διακινείτε κάτω από το βλέμμα της πολιτείας μαύρο και παράνομο χρήμα και να μην κάνει τίποτε. Οι λίγες συλλήψεις από την αστυνομία δεν λύνουν το πρόβλημα.

Κατασχέθηκαν 722 είδη παρεμπορίου

Συνελήφθη χθες (4-8-2018) το μεσημέρι, σε παραλιακή σε παραλιακή περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, 26χρονος αλλοδαπός για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 722 είδη παρεμπορίου (γυαλιά ηλίου, βραχιόλια και κολιέ), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

 

Κατασχέθηκαν 1.574 είδη παρεμπορίου

Συνελήφθη χθες (7-8-2018) το απόγευμα, σε παραλιακή περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 35χρονος αλλοδαπός για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 1.574 είδη παρεμπορίου, στερούμενος  της απαιτούμενης άδειας.

Συγκεκριμένα, κατείχε και διέθετε προς πώληση βραχιόλια, δαχτυλίδια, κρεμαστά λαιμού και σκουλαρίκια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου Καβάλας.