Θα μπορούσαν να εμπνεύσουν την πολιτεία;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η πολύ μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων αθλητών στο Βερολίνο, θα μπορούσε ίσως να εμπνεύσει την κυβέρνηση της Ελλάδος και την κάθε κυβέρνηση, να δει ότι το Ελληνικό πνεύμα δεν υποδουλώνετε, δεν κυριαρχείτε δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι σε πανίσχυρες αθλητικές διοργανώσεις που κυριαρχούν στα πολυτελή γήπεδα, τις άριστες εγκαταστάσεις, το πολυπληθές προσωπικό όπως αυτό της Γερμανίας και έναν σεβαστό προϋπολογισμό στα αθλητικά δρώμενα για να στήσουν και να ολοκληρώσουν αθλητικές εκδηλώσεις όπως αυτές.

Οι Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες, χωρίς  εγκαταστάσεις  χρήματα και την εγκατάλειψη τους στην κυριολεξία από την πολιτεία διαχρονικά, αποδεικνύουν ότι  αυτό που το πολιτικό σύστημα της χώρας, εγκλωβισμένο σε ένα περίεργο μίσος και αδράνεια για τους Έλληνες, δεν θέλει, δεν προσπαθεί να δει και να στηρίξει.

Πολιτισμός, τουρισμός και αθλητισμός, είναι τα βαριά πυροβόλα που διαθέτει η χώρα για να πάει μπροστά και να ορθοποδήσει.

Άραγε πόσο μυαλό θέλει μία κυβέρνηση για να καταλάβει ότι με πολύ μικρό κόστος μπορεί να ανατάξει την Χώρα οικονομικά και ηθικά;

Το έμψυχο υλικό των Ελλήνων υπάρχει. Το πολιτικό υλικό της Ελλάδας θέλει;