¨Αυτοί που δεν μπόρεσαν να κατευθύνουν στην κάλπη την βούληση του λαού μας, σε κάθε περίοδο μας επιτίθενται με διαφορετικά οχήματα. Αυτά που δεν μπόρεσαν να τα πραγματοποιήσουν με προβοκάτσιες και πραξικοπήματα, προσπαθούν να τα κάνουν με τα χρήματα. Αυτό αποκαλείται ξεκάθαρα ¨οικονομικός πόλεμος¨. Στην χώρα μας η άνοδος από τις 2,8 λίρες που ήταν το δολάριο πριν την 15η Ιουλίου στις 6 λίρες που είναι σήμερα, είναι κάτι που δεν εξηγείται ούτε οικονομικά ούτε λογικά. Βρίσκεται μήπως η Τουρκία αντιμέτωπη με μια οικονομική κρίση σαν αυτές που υπήρξαν στην Ασία πριν από 20 έτη; Όχι. Βρίσκεται αντιμέτωπη μήπως με μια κρίση με τις υποθήκες όπως σε ΗΠΑ και Αγγλία; Όχι. Μήπως υπάρχει θέμα πτώχευσης όπως με την Ελλάδα; Και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης βελτιώνουν την βαθμολογία της. Σας είπα, είναι οικονομικός πόλεμος.

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της τρικυμίας; Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός λόγος. Υπάρχει ονομασία για αυτό που γίνεται; Υπάρχει. Είναι μια επιχείρηση σε βάρος της Τουρκίας. Το δηλώνω από την Τραπεζούντα, είδαμε το παιχνίδι σας και σας προκαλούμε. Θέλουμε να ξέρετε το εξής. Δεν θα παραδοθούμε, θα συνεχίσουμε να παράγουμε. Θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε την απασχόληση. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε τα εργοστάσια μας. Εάν εσείς μας επιτίθεστε με το δολάριο, εμείς θα αναζητήσουμε λύσεις να συνεχίσουμε αλλιώς τις δουλειές μας. Είδα τώρα τους τουρίστες στην πλατεία. Αδέρφια μου εσείς ούτως η άλλως είστε φιλόξενοι. Συνεχίστε να αυξάνετε την φιλοξενία σας στους τουρίστες. Διότι την ώρα που κάποιοι βγάζουν τα δολάρια τους, αυτοί σας φέρνουν. Κάποιοι κλείνουν τις πόρτες, αλλά ο Θεός ανοίγει άλλες.

¨ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ¨

Σε αυτούς που θυσιάζουν μια στρατηγική σύμμαχο χώρα 81 εκ. ανθρώπων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους λέμε άντε στο καλό. Μα καλά, εγώ είμαι ο στρατηγικός σου εταίρος. Στο Αφγανιστάν είμαστε μαζί. Στην Σομαλία ήμασταν μαζί. Και αυτή την στιγμή στην Καμπούλ εμείς προστατεύουμε το αεροδρόμιο. Έναν τέτοιο στρατηγικό εταίρο πως τον βάζει στην άκρη για χάρη των τρομοκρατικών οργανώσεων PYD και ΥPG ; Μετέφερες στην Β. Συρία 5.000 TIR οπλισμό. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά για έναν παπά, θυσιάζεις την Τουρκία των 81 εκ. ανθρώπων. Συγχωράτε με αλλά εμείς θα πράξουμε ότι επιβάλει ένα κράτος δικαίου. Δεν μπορείτε δίνοντας εντολές και κάνετε την Τουρκία να υποκύψει¨.

……………………..

Αυτό το λέω παντού. Το συνάλλαγμα που υπάρχει κάτω από το μαξιλάρι, δολάρια, ευρώ, λίρες. Λέω αυτά που συμβαίνουν. Σας παρακαλώ, αυτά να μετατρέψετε σε λίρες στις τράπεζες.

………………………

http://www.sondakika.com/haber/haber-baskan-erdogan-abd-ye-meydan-okudu-oyununuzu-11139395/

Σχ: Τα λόγια είναι εύκολα, αλλά αύριο που θα ανοίξουν οι αγορές συναλλάγματος θα δει τι έχει να γίνει….

Μοιραστείτε