ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΌ ΣΌΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Συνεχίζεται ο πόνος, η θλίψη και η οργή της κοινωνίας για την απάνθρωπη συμπεριφορά της κυβέρνησης η οποία ενώ γνώριζε τον αριθμό των θυμάτων και των αγνοουμένων, κατά πάσα πιθανότητα νεκρών, έδωσε ένα σόου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με την δήθεν σύσκεψη του  πρωθυπουργού με τους «παρτάκιδες» υπουργούς του και την επομένη παρουσία των αρχηγών – αχυρανθρώπων – της πυροσβεστικής και της αστυνομίας χωρίς ντροπή και τσίπα ότι όλα έγιναν με τον καλλίτερο τρόπο. Προφανώς το αποτέλεσμα του «καλού χειρισμού» τους είναι αδιάφορο.

Σαφώς και η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να απολογηθεί γιατί την ώρα που οι πολίτες καίγονταν ζωντανοί αυτός έκανε σόου.

Σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο ο Τσίπρας για το κακό που έγινε στο Μάτι. Σίγουρα οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τους δημάρχους της περιοχής και την πολεοδομία καθώς και το δασαρχείο που επέτρεψαν την άναρχη δόμηση μέσα στο δάσος.

Το να βρεθούν οι διαχρονικά υπεύθυνοι είναι τόσο εύκολο. Όμως, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το να παίζεις θέατρο πάνω στα πτώματα, εκτός από κυνικό, απάνθρωπο και εγκληματικό, είναι άδικο για τις ψυχές που χάθηκαν και για τις ψυχές των οικείων τους.

Πρέπει να απολογηθούν όλοι όσοι είπαν ψέματα και δεν προστάτευσαν τις ζωές που χάθηκαν άδικα.

Κάπου διάβασα ότι μεγάλη ευθύνη φέρουν οι απείθαρχοι πολίτες.  Δεν είναι άδικο και ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση, όμως το κακό είχε γίνει. Τα σπίτια νόμιμα, παράνομα, χτίστηκαν μέσα στο δάσος έστω με την λογική του «παρτάκια» Έλληνα πολίτη και σίγουρα το να γκρεμίσεις το σπίτι του,  νόμιμο ή όχι, έχει πολιτικό κόστος.

Όμως ένα δρόμο διαφυγής αυτών των «απείθαρχων και παρτάκιδων  πολιτών, μπορούσε ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης και ο υπουργός να κάνει.

Άρα η αδιαφορία των πολιτικά υπευθύνων είναι συνολική και στις τρείς βαθμίδες εξουσίας. Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργείο. Και ενώ η κυβέρνηση τα γνώριζε όλα αυτά και αντί να τραβήξει αυτιά ην ώρα που τα γνώριζε όλα αυτή προτίμησε να δώσει ένα σόου μπροστά στην τηλεόραση.

Η αηδία έχει και τα όριά της. Φτάνει πια. Είναι ώρα η δικαιοσύνη να βρει εκείνους τους νόμους για να κάνει να πληρώσουν όλοι για τις χαμένες ψυχούλες των παιδιών είτε έχουν ασυλία είτε όχι.

Και επιτέλους, κάποιος να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες πόσοι είναι οι νεκροί, πόσοι αγνοούνται και από χθες έπρεπε  να τους είχε αποζημιώσει.