Οι καιροί φορτισμένοι από τον θάνατο πολλών συμπολιτών μας που προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι εγκλωβίστηκαν  στα στενά σοκάκια του οικισμού  Μάτι και κάηκαν ζωντανοί.

Οι γιορτές παλιάς πόλης, συγκεντρώνουν 100ντάδες συμπολίτες μας στα πανέμορφα σοκάκια της παλιάς Ξάνθης. Ο κίνδυνος για να γίνει το «κακό» είναι μεγάλος. Μάλλον η πρόταση του κ. Χαιτίδη αναρτημένη στο κοινωνικό δίκτυο, είναι σωστή και άξια να την λάβει υπ όψη του ο καθ’ ύλη αρμόδιος πρόεδρος του Κέντρου πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης ο οποίος σε συνεργασία με τον δήμο τους πολιτιστικούς συλλόγους την αστυνομία, την τροχαία  και την πυροσβεστική να σχεδιάσουν και να κρατήσουν ανοικτούς διόδους διαφυγής από την παλιά πόλη, σε περίπτωση που γίνει το «κακό».

Βέβαια, τόσα χρόνια, δεν υπήρξε ανάγκη για την δημιουργία οδών διαφυγής για κάποιο «κακό» … Όμως, καλού κακού, ας υπάρξει μία πρόβλεψη και μία σχετική προετοιμασία.

Λέει χαρακτηριστικά ο Δ. Χαιτίδης: «Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να οργανώσει σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάποια άσκηση εκκένωσης της παλιάς πόλης σε περίπτωση πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια των γιορτών που θα υπάρχει μια ιδιαίτερη επιβάρυνση στην περιοχή; Η μήπως θεωρεί ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα»;