Αμφότερες οι ομάδες της Ξάνθης που συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους

Στο γήπεδο ΑΟΞ ο αγιασμός και η προπόνηση του Ορφέα – στη Φελώνη που θα χρησιμοποιεί ως έδρα η ” πρώτη” του Αβάτου

Από το ίδιο σημείο… εκκίνησης ξεκινούν οι δύο ομάδες της Ξάνθης που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, αφού Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου πραγματοποίησαν την ίδια ημέρα (χθες) τον αγιασμό και την ¨πρώτη¨ προπόνηση των ομάδων τους, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη της προετοιμασίας.

Ο Ορφέας Ξάνθης έχοντας την περσινή εμπειρία από την κατηγορία, όπου τερμάτισε 5ος, και ο Άρης Αβάτου στην παρθενική του συμμετοχή στη Γ’ Εθνική ξεκίνησαν με πολύ όρεξη και φιλοδοξίες την προετοιμασία τους ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος έχοντας θέσει υψηλούς στόχους.

Στο γήπεδο του ΑΟΞ έγινε η πρώτη συγκέντρωση, αγιασμός και προπόνηση για την ομάδα του Ορφέα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μπάμπη Χατζημεστή, τον πρόεδρο Μιχάλη Χατζηκλεάρχου και το προπονητικό δίδυμο των Μάκη Μπογιατζίδη – Παναγιώτη Καμαράκη να δίνουν το “παρών” καλωσορίζοντας αρχικά τους παίκτες και δίνοντας τους τις πρώτες οδηγίες για τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν. Παρόντες στην ¨πρώτη¨ ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης και πρώην πρόεδρος του Ορφέα Γ. Τριάντης, ο πρώην πρόεδρος των παλαιμάχων ΑΟΞ Χρ. Διαμαντής, μέλη του ΔΣ και φίλοι της ομάδας.

Ο αρχιμανδρίτης Άνθιμος που τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε σε όλους τους παίκτες του Ορφέα και στους παρευρισκόμενους να έχουν μία επιτυχημένη χρονιά, πάνω απ’ όλα με υγεία και να τους βρει στο τέλος νικητές στους στόχους που έχουν θέσει.

Ο εκ των αρχηγών του Ορφέα, Βασίλης Καραγκιόζης, στις δηλώσεις του υπογράμμισε: “Είμαστε μία ομάδα που έχουμε τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια, και το ¨δέσιμο¨ που έχουμε είναι ένα βασικό πλεονέκτημα στους αγώνες μας. Βασικός στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο νωρίτερα μπορούμε για να πετύχουμε στη συνέχεια το καλύτερο δυνατό. Θέλω να καλέσω και τον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης να έρχεται στους αγώνες μας για να στηρίζει τις προσπάθειες μας, σε μία ομάδα με Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές. Τέλος θα ήθελα να καλωσορίσω και τον Άρη Αβάτου στην κατηγορία και να τους ευχηθώ καλή χρονιά”.

Από την πλευρά του ο Μπάμπης Χατζημεστής δήλωσε: “Αναμένεται μία αρκετά δύσκολη χρονιά, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως επειδή η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς δυσχεραίνουν την προσπάθεια μας. Δύο περίπου μήνες πριν τη “σέντρα” του πρωταθλήματος και κανείς δεν ξέρει πόσες ομάδες θα απαρτίζουν τον όμιλο, ποιες θα είναι, πόσες θα υποβιβαστούν κλπ. Εμείς ως Ορφέας στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά, έχουμε την εμπειρία από την περσινή πορεία και θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε το καλύτερο”.

Η “πρώτη” του Ορφέα ολοκληρώθηκε με τρέξιμο και ασκήσεις για τους παίκτες, ενώ οι τερματοφύλακες ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων Στέλιου Μπούκα.

Στο γήπεδο Φελώνης η “πρώτη” του Άρη Αβάτου

Χθες το απόγευμα εξάλλου την “επίσημη πρώτη” προπόνηση πραγματοποίησε και η ομάδα του Άρη Αβάτου που θα συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Η πρώτη συνάντηση του προπονητή Κυριάκου Κετσιεμενίδη με τους παίκτες του έγινε στο γήπεδο της Φελώνης, το οποίο θα χρησιμοποιεί εξάλλου το Άβατο και τη νέα σεζόν ως έδρα στους αγώνες της Γ’ Εθνικής.

Εκτός του τεχνικού επιτελείου, παρόντες στη χθεσινή συνάντηση του Άρη Αβάτου ήταν οι δύο πρόεδροι Γιάννης και Ηλίας Κοτόπουλος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, φίλοι της ομάδας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γ. Πανίδης με το μέλος της ΕΠΣ Γ. Δαλακούρα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr