Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Η απλή αναλογική σίγουρα έτσι όπως θεσπίζεται και χωρίς την ανάλογη κουλτούρα για το υπάρχων αυτοδιοικητικό προσωπικό της Ξάνθης και της Περιφέρειας  ζημιά θα κάνει στον τόπο και ειδικότερα στην πόλη.

Όμως πιστεύουμε ότι είναι και μία καλή συγκυρία –  ευκαιρία, για τους Ξανθιώτες να στηρίξουν πρόσωπα τα οποία στο πέρασμα τους από τα κοινά, δεν έδωσαν αφορμές και υποψίες κυρίως όμως όσοι από αυτούς «κολάν» ένσημα και κυρίως πορεύονται χωρίς να προκαλούν ή να θεωρούν ότι θα σώσουν την Ξάνθη.  Μερικοί και μερικές μάλιστα αηδιασμένοι και αηδιασμένες από τον τρόπο άσκησης της πολιτικής μέχρι τώρα στην Ξάνθη, αποσύρθηκαν μετά από μικρή θητεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα.

Είναι οι «παρ ολίγον πολιτικοί» οι οποίοι όταν είδαν ότι από μόνοι τους, χωρίς την στήριξη και την ενδυνάμωση των Ξανθιωτών, δεν μπορούσαν να αλλάξουν κάτι. Διαθέτοντας ίσως λίγο  παραπάνω φιλότιμο από τους «εραστές» της εξουσίας, ήσυχα, ήρεμα αποτραβήχτηκαν κοιτάζοντας την δουλειά τους και την οικογένεια τους.

Μήπως είναι καιρός στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου οι Ξανθιώτες να τους – τις αναζητήσουν;

Είναι γνωστό σε όλους με ποια κριτήρια ψήφιζαν τους αυτοδιοικητικούς οι Ξανθιώτες. Το που οδήγησε την Ξάνθη ο τρόπος επιλογής των ανθρώπων που αποφάσιζαν για το δικό τους μέλλων αλλά και των παιδιών τους, φάνηκε με την έλλειψη βασικών υποδομών και ακόμη χειρότερα την προσθήκη της βίας στον …  πολιτικό βίο.

Είναι καιρός πλέον οι Ξανθιώτες να αξιολογήσουν το υπάρχον πολιτικό προσωπικό  αναζητώντας έντιμους ανθρώπους.

Υπάρχουν.

Αρκεί κάποιοι από εμάς όλους τους απλούς πολίτες να ρίξουμε μια ματιά λίγο ποιο πίσω.

Ας βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους δίπλα στους σημερινούς – όσοι και αν είναι- που έχουν την «τρέλα» να βάζουν ποιο μπροστά τους Ξανθιώτες από την προσωπική τους ανάδειξη. Επιτέλους είναι καιρός οι Ξανθιώτες να «κουράσουν» το μυαλό τους για να βρουν εκείνους τους ανθρώπους που ελέω απλής αναλογικής θα ανοίξουν «ανατολίτικο» παζάρι για το μοίρασμα της εξουσίας και να τους απομονώσουν.

Ας βάλλουν φραγμό σε κάποιους που από τώρα άρχισαν να υπολογίζουν, λογαριάζουν πόσους ψήφους θα πάρουν, πόσους ψήφους θα δώσουν και τι θα κερδίσουν οι ίδιοι.