Μέχρι το 1620 π.Χ., η Σαντορίνη – ήταν απλώς ένα ακόμη ηφαιστειογενές νησί, με μια μινωική πόλη στη νότια ακτή, αλλά και με μεγάλη ποσότητα μάγματος στο υπέδαφός της. Στη συνέχεια, το νησί έζησε μια από τις πιο βίαιες εκρήξεις του ηφαιστείου, προκαλώντας την κατάρρευση του κέντρου του νησιού, στην περιοχή όπου βρίσκεται τώρα η καλντέρα. Η θάλασσα καθώς έσπευσε να γεμίσει το κενό που δημιουργήθηκε από τη βύθιση, έδωσε στο νησί αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα ημισελήνου πάνω από το νερό. Ο μετασεισμός που ακολούθησε, προκάλεσε ένα τσουνάμι το οποίο είχε, δυστυχώς, ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Μινωικής Κρήτης.
Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει κανείς στην Σαντορίνη, κορυφαίο προορισμό των Κυκλάδων, και να γνωρίσει την ιστορία της, αλλά και τις ομορφιές της, είναι μέσω θαλάσσης. Καθώς προσεγγίζετε το νησί, θα σας μαγέψει ο απέραντος γαλάζιος ορίζοντας που απλώνεται στην καλντέρας. Οι ογκώδεις βράχοι της λάβας, με τα λευκά σπιτάκια στην κορυφή, μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής.
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Σαντορίνη είναι από το τέλος της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου. Αν έρθετε στο νησί στην αρχή της σεζόν, το τοπίο είναι ακόμα ανοιξιάτικο, αλλά η θάλασσα είναι αρκετά ζεστή για κολύμπι σε σχεδόν άδειες παραλίες, αφού οι ορδές τουριστών δεν έχουν ακόμη κατακλύσει το νησί. Στις αρχές του φθινοπώρου η θάλασσα είναι ακόμα πιο ζεστή και οι τιμές φθηνότερες σε σχέση με τους μήνες υψηλής επισκεψιμότητας του νησιού. Θα πρέπει να έχετε όμως πάντοτε κατά νου να μην πάτε πολύ αργά το φθινόπωρο στο νησί καθώς πολλά ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις κλείνουν και τα δρομολόγια προς το νησί αραιώνουν. Εάν είστε κοσμοπολίτες, επιζητάτε ζωντάνια και θέλετε να επωφεληθείτε στο έπακρο από τις παροχές του νησιού για τις διακοπές σας, δεν έχετε παρά να κάνετε την κράτησή σας και να ξεκινήσετε τώρα!
Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δείτε και μέρη για να επισκεφθείτε. Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, στα Θηρά φιλοξενεί τις μινωικές τοιχογραφίες που σώζονται από τον κατακλυσμό στο Ακρωτήρι. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις τοποθεσίες Περιβόλας και Βλυχάδα στο νότιο άκρο του νησιού. Δύο κλασικές διαδρομές πεζοπορίας μεταξύ πολλών πηγαίνουν από την Περίσσα έως το Καμάρι, και κατά μήκος της ακτής της καλντέρας από το Ημεροβίγλι στην Οία. Εκεί, το ηλιοβασίλεμα, αλλά και η ανατολή του ηλίου είναι από τις πιο συναρπαστικές εικόνες που μπορεί να δει ο επισκέπτης.
Τα Φηροστεφάνι και η Οία είναι από τα πιο αριστοκρατικά μέρη του νησιού με την όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Περιπλανώμενοι στα χωριά της καλντέρας θα συναντήσετε εξαιρετικά σπίτια που μοιάζουν με σπηλιά, κτισμένα πάνω στο ηφαιστιακό έδαφος. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι προς την Οία περνώντας από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, το Παρεκκλήσι του Σταυρού και το Μαύρο Βουνό, ανακαλύπτοντας τα χρώματα του τόπου και την μοναδική ενέργεια που κατακλύζει όλες τις αισθήσεις.
Τέλος, αν έχετε διάθεση για περισσότερη περιπλάνηση, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του ηφαιστείου της Νέας Καμένης, το μικρό νησί στο κέντρο της Καλντέρας. Εκεί, θα συναντήσετε κόκκινα και μαύρα βράχια, τα οποία δημιουργούν ένα άγριο τοπίο γύρω από τον κρατήρα. Από την κορυφή του ηφαιστείου, με μια ιστορία 2,5 εκατομμυρίων ετών, μπορείτε να απολαύετε τη μοναδική θέα στην καλντέρα. Αν κλείσετε τα μάτια σας, μπορείτε ακόμα να φανταστείτε ότι βρίσκεστε εκεί που δεν αποκλείεται να ήταν κάποτε, πριν από 9.500 χρόνια, η αρχαία πόλη της Ατλαντίδας …

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.pegasussuites.com/