Μετά το εσωκομματικό αλισβερίσι μεταξύ Μαξίμου και κοινοβουλευτικής ομάδας, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν την ευκαιρία στον Τσίπρα για να αιφνιδιάσει τον πολιτικό κόσμο και κυρίως τους αντιπάλους του (ΝΔ), προκηρύσσοντας  εκλογές πριν την 19 Μαΐου ορισθείσα εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Ο κύβος ερρίφθη πλέον και η Χώρα θα ζήσει για μία ακόμη φορά μία καταστροφική παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου ως γνωστόν νεκρώνουν τα πάντα και το κράτος λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας θα προκηρύξει Εθνικές Εκλογές νωρίτερα του Μαΐου του 19 γιατί απλούστατα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το όποιο «καταστροφικό» εκλογικό αποτέλεσμα από τις αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί η «απλή αναλογική» να είναι μία δικλείδα ασφαλείας για τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, όμως οι δεξιοί δήμαρχοι, άσχετα αν θα μπορέσουν να διοικήσουν τους δήμους ή όχι λόγω των εμποδίων του Κλεισθένη, θα είναι πολλοί περισσότεροι από του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα στείλει αρνητικό μήνυμα στους ψηφοφόρους σε περίπτωση που γίνουν οι Εθνικές εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές  και τις ευρωεκλογές.

Άρα εκτιμάτε ότι ο Τσίπρας θα κάνει αιφνιδιαστικά τις Εθνικές εκλογές και σε χρόνο ανύποπτο πριν τον Μάιο.

Παρατηρητές προβλέπουν μέσα στο 2018  εκλογές ή το αργότερο τον Φεβρουάριο για να προλάβει να πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων με το κοινωνικό μέρισμα, να «στηρίξει», τις  αδύναμες κοινωνικά ομάδες και πάει λέγοντας. Κυρίως όμως, πριν προλάβουν οι συνταξιούχοι να δούνε τις περικοπές στις συντάξεις τους και οι φορολογούμενοι την μείωση του αφορολογήτου.

Τελικό συμπέρασμα. Οι πολιτικοί σχεδιασμοί των κυβερνήσεων, πιστοί στο δόγμα τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας δικά μας, οι σχεδιασμοί  γίνονται με γνώμονα το συμφερόντων του κόμματος παρά των πολιτών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ