Ο ακροδεξιός Ολλανδός ηγέτης έδειξε την πόρτα : Αυτοί που αγαπάνε τον Ερντογάν να ξεκουμπιστούν

Ο ακροδεξιός Ολλανδός ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γκέερτ Βίλντερς απαντώντας στην δήλωση ¨Όσοι δεν επιθυμούν την Ολλανδία που αλλάζει και όσοι δεν ανέχονται να ζούνε εδώ ξένοι, να ξεκουμπιστούν¨  που έκανε ο Τουναχάν Κουζού-ηγέτης του κόμματος Denk που στηρίζεται από ψηφοφόρους με καταγωγή από το Μαρόκο και την Τουρκία, είπε πως ¨Το Denk και αυτοί που αγαπάνε τον Ερντογάν να ξεκουμπιστούν αμέσως¨.

Στις εκλογές που έγιναν στις 24 Ιουνίου ο ΠτΔ Ερντογάν  στην Ολλανδία πήρε 73% και το κόμμα ΑΚΡ 63%, η Ολλανδία ήταν μια από τις χώρες με τα υψηλότερα δηλαδή ποσοστά.

Ο Βίλντερς σύμφωνα με τον Γιουσούφ Οζκάν του BBC-τουρκικά απευθυνόμενος επίσης στον Κουζού του είπε πως ¨Η Ολλανδία δεν είναι η πατρίδα σας¨.

…………….

O Βίλντερς όταν είχε γίνει το δημοψήφισμα για την συνταγματική αλλαγή στην Τουρκία είχε δηλώσει απευθυνόμενος στους Τούρκους που ψήφισαν ¨Ναι¨ πως ¨Ναι και τώρα ομαδικά επιστρέψτε στην Τουρκία. Εάν παρά την ελευθερία στην Ολλανδία επιλέγετε την δικτατορία στην Τουρκία, εδώ δεν έχετε καμία δουλειά. Στο καλό¨.

ΠΗΓΗ:TOYRKIKANEA