ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 

Ταινία θρίλερ θυμίζει η περιπέτεια ενός 8χρονου αγοριού από την περιοχή των εργατικών της Ξάνθης που έζησε  τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του απαγωγέα του μέσα στην οικοδομή που έμενε.

Σύμφωνα με γείτονες που συνομίλησαν λίγο μετά την απομάκρυνση του επίδοξου απαγωγέα με το σοκαρισμένο ανήλικο, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο νεαρός άνδρας που προσπάθησε να αρπάξει το παιδί ήταν μεταξύ τριάντα και σαράντα ετών, ψηλός. Φορούσε  μωβ κασκέτο χαμηλωμένο για να μην φαίνετε το πρόσωπό του, κοντό παντελόνι που κάλυπτε τα γόνατα του και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φορούσε γυαλιά με άσπρο σκελετό. Ο άνδρας με άγνωστες προθέσεις  ακολούθησε το παιδί που μέχρι τις 9 το βράδυ έπαιζε με την παρέα του στις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι την είσοδο της οικοδομής. Ο επίδοξος απαγωγέας προσφέρθηκε να «βοηθήσει» τον ανήλικο που έσπρωχνε το ποδήλατο  με τα χέρια του, κρατώντας την πόρτα της εισόδου της οικοδομής για να περάσει και μόλις μπήκε στην είσοδο της οικοδομής,  ο άνδρας έπιασε το παιδί το οποίο τρομοκρατημένο έβαλε τις φωνές και από τον πανικό κλώτσησε τον άνδρα στο πρόσωπο και ήδη ακούγονταν φωνές από την οικοδομή.

Ο άνδρας που με άγνωστο σκοπό αγκάλιασε το παιδί το έβαλε στα πόδια.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και γίνονται οι σχετικές έρευνες.

Η ζωή πλέον στην γειτονιά μετά το συμβάν  δεν είναι το ίδιο αφού οι γείτονες το συζητούν και κανένα μικρό παιδί πλέον δεν βγαίνει ασυνόδευτο στην περιοχή.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί η αναγκαιότητα παρέμβασης του δήμου Ξάνθης για να ενισχυθεί ο φωτισμός. Θέμα που τέθηκε επανειλημμένα αλλά δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της γειτονιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους της γειτονιάς,  ο δήμος Ξάνθης έχει αφήσει όλη την περιοχή θεοσκότεινη και είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση του αφού οι … περίτεχνοι στύλοι που τοποθέτησε είναι όμορφοι μεν, αλλά δεν φωτίζουν την περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πολλά παιδιά, λόγω της ύπαρξης σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πλατειών.  Λόγω έλειψες παιδικών χαρών, οι πλατείες και οι ιδιωτικές αυλές έχουν μετατραπεί σε σκοτεινά πάρκα αναψυχής των παιδιών της περιοχής «εργατικά ΟΣΕ Ξάνθης».

Τελικό αποτέλεσμα η περιοχή είναι θεοσκότεινη. Με αίτημα των κατοίκων της περιοχής κλήθηκε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης στην περιοχή για να κάνει παρεμβάσεις οι οποίες θα τόνιζαν τον φωτισμό αλλά σύμφωνα με τα παράπονα των γειτόνων ο κύριος Ηλιάδης «ήλθον, είδον και απήλθον» ενισχύοντας με την αδράνεια του τον φόβο των κατοίκων για την ασφάλεια των  παιδιών τους.