ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

 

Ψαράδικη βραδιά διοργανώνει στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους στις 21 Ιουλίου και στα πλαίσια των Δημοκρίτειων,  ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Πόρτο Λάγος και Περιφέρειας Λίμνης Βιστωνίδας με ψάρι πιοτό και ζωντανή μουσική στις 21:00. Το συμβολικό αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου στο νέο του ξεκίνημα.

Πρόεδρος Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρτο Λάγος. Γκιαουράκη Τασούλα

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Αναστασία Γκιαουράκη  από το απόγευμα της 21ης Ιουλίου τα μέλη του συλλόγου που αισίως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν τα 80 και καθημερινά εγγράφονται νέα μέλη, θα είναι στο λιμάνι με κύριο μέλημα την περίφραξη για λόγους ασφαλείας του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων  και οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες του συλλόγου θα είναι μέσα στην κουζίνα για την σχετική προετοιμασία των εδεσμάτων και στις έξη τα παλληκάρια του συλλόγου θα ανάψουν τα κάρβουνα για να «υποδεχτούν» και να νοστιμέψουν τις ολόφρεσκες σαρδέλες και στις εννέα το βράδυ μαζί  με το άναμμα των κάρβουνων θα ανάψει και το γλέντι.

Όπως διευκρινίζει ο ταμίας του συλλόγου Νίκος Τζεβελέκος,  οι συγχωριανοί και οι φίλοι του

dav

Πόρτο Λάγους, θα παίρνουν το χαρτάκι της εισόδου, θα κάθονται στα τραπέζια τους συνδυάζοντας την γεύση της ψημένης σαρδέλας με το ουζάκι, τσιπουράκι ή κρασί απολαμβάνοντας την ζωντανή μουσική και εφ όσον τα επιθυμούν μπορούν να χορέψουν.

Η τιμή των 5 ευρώ είναι συμβολική αλλά έτσι ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα και να περάσει όμορφα, να διασκεδάσει και στηρίξει τους σκοπούς του συλλόγου του Πόρτο Λάγους. Σκοπός του συλλόγου είναι πρώτα απ’ όλα να μαζευτούν οι νέοι άνθρωποι του χωριού και να σχεδιάσουν δράσεις οι οποίες και θα αναδεικνύουν τις ομορφιές του Πόρτο Λάγος.

Στην συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου ευχαριστεί τους επαγγελματίες του Πόρτο Λάγος και της Ξάνθης που με τα δώρα τους όπου μέσω της λαχειοφόρου αγοράς θα στηριχθεί όλη η εκδήλωση.

Ακολούθως η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Γκιαουράκη έκανε αναφορά στην ιστορία του συλλόγου ο οποίος πλέον με την νέα του μορφή δραστηριοποιείτε εδώ και εννέα χρόνια, συγκεντρώνοντας υλικό και καταρτίζοντας τις δράσεις. «Είναι καιρός, όπως η ίδια σημειώνει, οι Πορτολαγιότες να βγούνε στο προσκήνιο παρουσιάζοντας τις ομορφιές του Πόρτο Λάγος, κυρίως όμως να καταγραφεί σαν ένα από τα ποιο φιλόξενα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος». Όπως διευκρινίζει, ο Εξωραϊστικός, Μορφωτικός Σύλλογος του Πόρτο Λάγους  είναι η διάδοχη κατάσταση του συλλόγου γυναικών. Το νέο ΔΣ με διάθεση, όρεξη και ευρηματικότητα, ελπίζει να συγκεντρώσει κόσμο στο λιμάνι και με τις δράσεις του να τον κάνει να το αγαπήσει.

Σύμφωνα με την κ. Γκιαουράκη και τον κ. Τζεβελέκο στις άμεσες προτεραιότητες του συλλόγου τους είναι η ενίσχυση του χορευτικού τμήματος που απαρτίζεται από παιδικό τμήμα και μεγάλους, κυρίως όμως, προσανατολίζονται στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της παραλίας του Πόρτο Λάγους λόγω της ύπαρξης της ζωογόνου λάσπης και των φυκιών που είναι συνδεδεμένα άμεσα με την υγεία των πολιτών.

Το προεδρείο για ευνόητους λόγους, δεν θέλησε να «ξεδιπλώσει» τα σχέδια του και περιορίστηκε να μας πει ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία με την συνδρομή των ειδικών και του δήμου Αβδήρων για την ανάδειξη της ευλογίας που πηγάζει από την θάλασσα του Πόρτο Λάγους και αφορά την υγεία του κόσμου. Αυτό, όπως σημειώνει ο ταμίας κ. Ν. Τζεβελέκος θα αυξήσει την επισκεψιμότητας στο Πόρτο Λάγος και θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στους κατοίκους του να αποδείξουν ότι είναι πρωτίστως φιλόξενοι και σέβονται τους επισκέπτες τους.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο σύλλογος που και πάλι δεν μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι να «δέση», ετοιμάζει μία πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση. Περιμένουμε λεπτομέρειες.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Ψαράδικη βραδιά του συλλόγου και να συνεχίσουν έτσι με διάθεση προσφοράς και αγάπης για τον τόπο τους.