Να «ξετυλίξουν το κουβάρι» της υπόθεσης και να αποκαλύψουν τους ηθικούς αυτουργούς – αν υπάρχουν – της αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, προσπαθούν οι Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο 15χρονος ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος στο ημερολόγιο και τις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σε ένα από τα κείμενά του, όπου αναφέρεται στην «κοινωνική αδικία της ζωής», ο ίδιος έγραφε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα τα οποίασυνδέει με bullying», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σήμερα, πάντως, αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, με καθηγητές, συμμαθητές αλλά και στενούς φίλους του 15χρονου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν τα όσα ανέφερε ο ίδιος σε ένα από τα σημειώματά του, στο οποίο και κατονόμασε έξι συμμαθητές του, για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους. Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου».

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρεθούν οι απαντήσεις που ώθησαν τον μαθητή στην αυτοκτονία.