Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Την δική της εκδοχή δίνει μέσω κοινωνικής δικτύωσης η πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη μετά την κατακραυγή της από μερίδα πολιτών στην απόφαση της να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του δικτάτορα Ερντογάν.

Να συμφωνήσουμε όλοι  ότι συναισθηματισμοί  στην Εξωτερική Πολιτική δεν χωρούν και ίσως ορθώς τοποθετείται η κυρία Μπακογιάννη στο θέμα της επίσκεψης της στην ορκωμοσία του σουλτάνου. Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, ο δικτάτωρ Ερντογάν, στα δείγματα γραφής που έδωσε μέχρι τώρα, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο παρανοϊκός σουλτάνος της Τουρκίας, έχει γραμμένη την διεθνή νομιμότητα στα παλιά του τα τσαρούχια… Η κυρία Ντόρα με ποιόν τρόπο θα μιλήσει μαζί του -αν μιλήσει – προκειμένου να κρατήσει δίαυλο επικοινωνία για χάρη των δύο αιχμαλώτων στρατιωτικών; Με την διπλωματία που ο Ερντογάν έχει χ@σμένη; Ή την ανατολίτικη παμπόνηρη λογική του Τούρκου Προέδρου;

Κυρία Μπακογιάννη κάποια στιγμή θα πρέπει σαν υπεύθυνοι ηγήτορες αυτού του τόπου, όπως και η νυν κυβέρνηση, να μπορείτε να αντιμετωπίζεται την κακή διπλωματική συμπεριφορά με το ίδιο τρόπο.

Όλοι γνωρίζουν ότι βολεύει στους ανίκανους, (πρωτίστως τους Έλληνες πολιτικούς)  να προτάξουν την “δημοκρατική” διπλωματία τονίζοντας  – τάχα μου ντε –  και τα διεθνή στάνταρ, όταν ακόμη και μικρά παιδιά αντιλαμβάνονται ότι αυτά δεν τηρούνται από κανένα κράτος που έχει άμεση διπλωματική σχέση με την Ελλάδα. Ξεκινώντας από την Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ Σκόπια, Αλβανία. Όλοι οι προαναφερόμενοι ασκούν μία διπλωματική πολιτική που προστατεύει -δίκιο ή άδικο- μικρή σημασία έχει-  πρωτίστως τα συμφέροντα των Χωρών τους σε αντίθεση με των εγχώριων “δημοκρατών” της διπλωματίας της πεντάρας.

Η ανικανότητα να βρεθεί διπλωματικό αντίβαρο στις σε βάρος μας διεθνής πολιτικές, είναι αυτή που στέλνει εσάς για να χειροκροτήσετε τον δικτάτορα και να “γλύψεται” – για μελλοντική παρακαταθήκη σας – τους Αμερικάνους και τους Γερμανούς και όχι ο πόνος σας για τους Έλληνες Αξιωματικούς αιχμαλώτους εν καιρό ειρήνης κυρία Μπακογιάννη.

Η Ελλάδα λόγω ανικανότητας προβάλλει,  όπως εσείς,  διαύλους επικοινωνίας προ πολλού κομμένους από τον Ερντογάν, και είναι λυπηρό που δεν το αντιλαμβάνεσθε έχοντας   μία μακρόχρονη πορεία στην εξωτερική πολιτική.

Είναι λυπηρό να προτάσσετε διαύλους επικοινωνίας όταν ο δικτάτορας Ερντογάν τους έχει προ πολλού κόψει.

Είναι οδυνηρό για την Χώρα κυρία Μπακογιάννη που δεν μεριμνήσατε και εσείς αλλά και όλοι οι προκάτοχοί σας να κρατήσετε την Χώρα ισχυροί αντί να παρακαλάτε μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ κυβερνήτες αυτού του δύσμοιρου τόπου,  για λίγες σταγόνες ευσπλαχνίας από αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας που ακούει στο όνομα Ερντογάν.

Ειλικρινά μόνο λύπη προκαλείτε με αυτήν την δήθεν δημοκρατική σας πρόθεση να πανηγυρίσετε γιατί στο θρόνο ανέβηκε ένα λιοντάρι έτοιμο να ξεσκίσει τις σάρκες της Χώρας που εσείς είσθε εκλεκτό της μέλος. Ντροπή σας κυρία Μπακογιάννη.