Μετά την «ξεκάθαρη» θέση του κυρίου Καμένου ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος σκέφτετε ότι  αποφάσισε «επιτέλους» να ρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναδώσει την ανάσα στον Ελληνικό Λαό.

Ρωτήσαμε στελέχη των ΑΝΕΛ αν βλέπουν εκλογές μετά τις δηλώσεις του αρχηγού τους Πάνου Καμμένου που σύμφωνα με όσα αναφέρονται, το θέμα των Σκοπίων, φυσιολογικά, τον Δεκέμβριο θα έρθει για κύρωση στην Ελληνική Βουλή και με την μη στήριξη του Π. Καμμένου, η κυβέρνηση δεν θα έχει την δεδηλωμένη άρα θα πέσει, άρα ο Καμμένος, έστω και αργά, θα ρίξει την κυβέρνηση. Και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές περί μειώσεων συντάξεων και μείωσης του αφορολογήτου, τα επόμενα κοινά τους βήματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Εκτός αν ο Π. Καμμένος κάνει τον «μάγκα» εκ του πονηρού,  με δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει πολύ δύσκολα από τα Σκόπια. Φυσικά, όλα αυτά ο Πάνος Καμένος τα γνωρίζει και ίσως αυτό να είναι το ελατήριο του.

Πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις του Πάνου Καμένου περί δημοψηφίσματος και εκλογών κρύβουν πράγματα όπως…

Να μην περάσει η συμφωνία από τα Σκόπια.

Να μην συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι στην βουλή.  Με την ξεκάθαρη θέση του Μητσοτάκη, του Λεβέντη και της Γεννηματά, μάλλον δύσκολα θα μαζευτούν 180 ψήφοι.

Από την άλλη είναι βέβαιος ο Π. Καμμένος ότι  ο Τσίπρας δεν θα φέρει το Σκοπιανό σε δημοψήφισμα  γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την Μακεδονία και επίσης, γνωρίζει  ακόμη καλλίτερα από όλους ότι ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει με κανέναν τυχοδιωκτισμό,  να αλλάξει το όποιο αποτέλεσμα αποφασίσουν οι πολίτες.

Άρα δεν θα πάει ο Τσίπρας σε δημοψήφισμα.

Τότε γιατί ο Πάνος ο Καμμένος βγαίνει και αναμασάει και επεξηγεί τα αναμασημένα;

Ανατρέποντας την δική μας λογική, στέλεχος των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι αυτό έλεγαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την αρχή. Ότι δηλαδή το Σκοπιανό δεν θα περάσει με τις ψήφους των ΑΝΕΛ και μένει να δούμε που «κολλάνε» οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Η επόμενη φράση του στελέχους των ΑΝΕΛ μας έβαλε σε υποψία και όταν λέει ότι θα μπλοκάρει την όποια συμφωνία πώς ακριβώς θα το κάνει;

Αν βρεθούν 180βουλευτές δεν μπορεί να την μπλοκάρει. Τότε γιατί η αναφορά;

Άρα οι 180 αποκλείονταν. Το δημοψήφισμα αποκλείετε.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την δήλωση του θα «βγάλει» την χώρα από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου και άρα ο λόγος συνύπαρξης με ένα ιδεολογικά αντίθετο μόρφωμα, δεν υφίσταται. Γιατί δεν είπε, εφ όσον «πέτυχαν» από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ τον σκοπό τους, έβγαλαν δηλαδή την Χώρα από τα μνημόνια και εφ όσον δηλώνει πατριώτης γιατί δεν αποχωρεί από την κυβέρνηση και να οδηγήσει την Χώρα στις εκλογές πριν χάσουμε και το Αλβανικό;

Μήπως τον κρατάει κάτι άλλο «κολλημένο» με τον ΣΥΡΙΖΑ; Η καρέκλα ας πούμε και άρα γίνεται τζάμπα μάγκας;

Ψήφο εμπιστοσύνης, λένε στελέχη των ΑΝΕΛ θα ζητήσει ο Τσίπρας αν «μπλοκάρει» την συμφωνία ο Καμένος,   και «καλοθελητές» υπάρχουν μπόλικοι; Βλέπε Ποταμίσιους και ανεξάρτητους βουλευτές.

Και ένα τελευταίο ερώτημα. Αν ο Τσίπρας πάρει ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς τους βουλευτές του Καμμένου – λέμε τώρα- ο Π. Καμμένος θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση των μνημονίων; Των περικοπών των συντάξεων, την παράδοση της Βορείου Ηπείρου στους Αλβανούς; Την Μακεδονία στα Σκόπια;

Δηλαδή αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας, θα υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών; Μάλλον μας μπερδεύει ο Πάνος Καμμένος και δεν είναι τόσο, όσο ξεκάθαρος θέλει να νομίζει ότι είναι.

Βέβαια κάποια στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμένου μου λένε ότι ηρωική έξοδος όχι, αλλά έντιμη έξοδος ναι. Δεν το καταλάβαμε ούτε αυτό. Είτε ηρωική είτε έντιμη θα είναι έξοδος μιας και τα μέχρις στιγμής δημοκοπικά αποτελέσματα είναι πολύ χαμηλά. Ίσως αν έριχνε την κυβέρνηση πριν κάνει τόσο μεγάλο κακό στα Εθνικά μας θέματα, να ήταν πολύ ποιο πάνω δημοκοπικά. Τώρα μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο να τα ανατρέψει.

Τέλος, αφού ο Πάνος Καμμένος θέλει  έντιμη έξοδο, ας γκρεμίσει την Κυβέρνηση στις 22 Αυγούστου που θα τελειώσει η κοινή αποστολή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα ακούγονται βερεσέ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ