Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  3. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
  5. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
  8. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.