Βλέπουμε κατά καιρούς παρεμβάσεις στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Δημαρχόπουλου Κ. Τριανταφυλλίδη, να αφήνει την αίσθηση ότι «ξεκαβαλίκεψε» την αυτοδιοίκηση και «καβαλίκεψε» την Εθνική Πολιτική Σκηνή, με αποτέλεσμα η παράταξη Δημαρχόπουλου στην ουσία να είναι μείον έναν σύμβουλο αφού τον τελευταίο καιρό απουσιάζει από τις συνεδριάσεις και όταν παίρνει τον λόγο για να τοποθετηθεί, αυτός έχει σαν φόντο την κεντρική πολιτική σκηνή και δεν εστιάζει  στα καυτά τοπικά καθημερινά προβλήματα της Ξάνθης όπου στην τελική, εκεί τον έταξε ο λαός της. Είναι καιρός ο Κ. Τριανταφυλλίδης  να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Είναι καλό και για τον ίδιο αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση που πονάει κάτω από το βάρος της καθημερινότητας και ενώ το Δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης πρέπει σύσσωμο να εστιάσει στα καθημερινά προβλήματα του Ξανθιώτη, βλέπουμε κάποιους από τα μέλη του,   να προσπαθούν «σκαρφαλώσουν» στο «βουλευτιλίκι».

Να θυμίσουμε στον Κ. Τριανταφυλλίδη ότι η άμεση δημοκρατία είναι το ζητούμενο και κάποιοι τοπικοί άρχοντες, θα πρέπει, κάποια στιγμή να την εφαρμόσουν. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που η Ξάνθη πονά και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ξάνθη, θυμίζει τους μνηστήρες της Πηνελόπης, είναι καλό να ξεκαθαρίσει αν θα μείνει στο δημοτικό συμβούλιο ή θα μεταπηδήσει την κατάλληλη στιγμή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Γιατί αν φτάσει εκεί μόλις προκηρυχτούν οι εκλογές, θα του κολλήσουν κάποιοι καλοθελητές την ρετσινιά του καιροσκόπου.

Είναι θεμιτό κάποιος να θέλει να αφήσει το έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για να πάει στα έδρανα της Βουλής,  να το κάνει, αλλά, καθαρά και ξάστερα, διαφορετικά,

να παραιτηθεί και την θέση του να πάρει κάποιος σύμβουλος που ίσως να ενδιαφέρετε περισσότερο για την Ξάνθη.