Χωρίς Κοντό δεν έχει «καθαρή» έδρα η ΝΔ στην Ξάνθη

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Με τον Αλέξανδρο Κοντό, πέρα από την σχέση πολιτικού –δημοσιογράφου, δεν μας συνδέει  καμία προσωπική επαφή. Όμως, δεν γίνεται να μην γράψω την άποψη μου, με αφορμή όσα γίνονται στο παρασκήνιο και όσα μπορεί κάποιος παρατηρητής να σημειώσει αναφορικά με τα Μητσοτακικά «φυντάνια» της ΝΔ .

Ακούω και βλέπω τον τελευταίο καιρό μία προσπάθεια από τα «φυντάνια» του Μητσοτάκη στην Ξάνθη,  να επιδίδονται σε μία προσπάθεια να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι ο Αλέξανδρος Κοντός είναι το παλιό, ίσως το κατεστημένο, ίσως ο πολιτικός που έχει πρόσβαση σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής της Ξάνθης και αυτό ενοχλεί και όχι μόνο ενοχλεί, αλλά κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχουν ανοιχτά αυτιά στην Αθήνα και στο περιβάλλον του Μητσοτάκη που τα ακούει,  λησμονώντας προφανώς ότι τα κόμματα που κατοικοεδρεύουν στο κράτος των Αθηνών,  τραβούν μία γραμμή κάτω από κάθε πρόσωπο και μετράνε τα «κουκιά» που θα φέρει ο κάθε υποψήφιος για να κυβερνήσουν αυτοί και ο Μητσοτάκης δεν αποτελεί εξαίρεση, είτε αρέσει είτε όχι.

Δυστυχώς την Θράκη και ιδιαίτερα την Ξάνθη, έτσι την βλέπουν οι εξ Αθηνών, κατά τα άλλα «Για το καλό του τόπου» αρχηγοί των κομμάτων.

Σε αυτήν την περίοδο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό,  η ΝΔ, τον μόνο αντίπαλο που έχει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν αυτοί οι άνθρωποι μείνουν ακόμη περισσότερο στην διακυβέρνηση του τόπου και ιδιαίτερα της Θράκης, εκφράζονται φόβοι, ότι θα γίνει μία από τα ίδια με την Μακεδονία και την Αλβανία που επιχειρούν να κλείσουν όπως όπως οι ινστρούχτορες της «προοδευτικότητας».

Για αυτό λοιπόν εκτιμώ ότι όλα αυτά,  πρέπει να πάψουν για να μπορέσει επιτέλους η Θράκη και η Ξάνθη να επιστρέψει στην κανονικότητα και μετά βλέπουμε για την ανανέωση του κόμματος. Διαφορετικά η ιστορία μου θυμίζει τον Ιζνογκούντ που λέει: «Θέλω να γίνω χαλίφης στην στην θέση του χαλίφη».