Ενωτική Πρωτοβουλία η παράταξη της ευγένειας; Ή της απλής λογικής;

Μάταια κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Πρωτοβουλία Σωτήρης Τσιακίρογλου και το μέλος αυτής Μιχαλοπούλου Αλίκη,  προσπαθούν με λιγόλογα επιχειρήματα, να εκφράσουν γνώμη απέναντι σε αποφάσεις που είναι προειλημμένες από την παράταξη Δημαρχόπουλου,  και την σκληρή γραμμή σύσσωμης της αντιπολίτευσης πλην Κολάρου.

Αυτό έχει σαν συνέπεια με τον πολύ κακό χειρισμό του προέδρου Γιάννη Δρεμσίζη να μετατρέπετε σχεδόν κάθε φορά η συνεδρίαση σε «χάβρα Ιουδαίων».

Μέσα στο πανδαιμόνιο των ηχηρών παρεμβάσεων της αντιπολίτευσης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όταν καταφέρνει να ακουστεί η φωνή του Σ. Τσιακίρογλου προκαλεί.

Προκαλεί με τους χαμηλούς τόνους που χρησιμοποιεί. Προκαλεί με την έκφραση γνώμης ενός ελεύθερου επαγγελματία που επί σειρά ετών κινείται στην αγορά, γνωρίζει πώς σκέπτονται οι επαγγελματίες και κυρίως δεν έχει πρόβλημα να μιλά κατά των αποφάσεων της Διοίκησης του Δήμου αλλά να τον συγχαίρει ακόμη και για απλά καθημερινά πράγματα.

Η τελευταία τοποθέτηση του και η κατάθεση συγχαρητηρίων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας μπορεί να ακούγεται τετριμμένη και ίσως άνευ ουσίας αλλά αν κάποιος «διαβάσει» αυτά που είπε ο Σ. Τσιακίρογλου θα βγάλει πολλά συμπεράσματα και κυρίως θα πρέπει να προβληματίσει την Δημοτική Αρχή.

Τι έκανε ο δήμος; Απλά έβαψε ένα μπλε τετράγωνο ασφάλτου που υποδηλώνει ότι εκεί πρέπει να παρκάρουν μόνο τα οχήματα των ΑΜΕΑ.

Γιατί το έκανε ο δήμος;

Γιατί τον συνεχάρη ο Σ. Τσιακίρογλου;

Άρα και οι δύο πρωτοβουλίες υποδηλώνουν το πρόβλημα της κίνησης και της στάθμευσης των ΑΜΕΑ.

Ένα σοβαρότατο θέμα που ταλανίζει τους ΑΜΕΑ συνδημότες μας.

Σε ένα από τα προβλήματα, αν είναι σοβαρό ή όχι, έγκειται στην αναγνώρισα του δικαιώματος της κίνησης και της στάθμευσης των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Η δημοτική αρχή άργησε να αντιδράσει σε ένα πρόβλημα της πόλης. Η αντιπολίτευση, πλην Σ. Τσιακίρογλου απλά δεν πήρε θέση γιατί προφανώς δεν είναι «μεγάλο» θέμα και δε έχει αντιπολιτευτικό «ψωμί» και το άφησε στο ντούκου.

Πέραν τούτου όμως, ποια ήταν η παρέμβαση του δήμου στα θέματα της κίνησης των οχημάτων; Των παρκινγκ; Της στάθμευσης; Της πεζοδρόμησης; Την μετατροπή σε χώρους αναψυχής «νεκρών» περιοχών της Ξάνθης;

Ποιες είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης;

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι στην πόλη μας λείπουν οι παρεμβάσεις για μικρά καθημερινά πράγματα, η αναγνώριση των προσπαθειών από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και φυσικά της απραξίας της.

Έχουμε πει και γράψει επανειλημμένα. Καλές είναι η μεγάλες και προκλητικές προτάσεις, αλλά αυτές για να υλοποιηθούν θέλουν τον αυτοδιοικητικό κόσμο ενωμένο και κυρίως τον δημότη να έχει προτεραιότητα στις αποφάσεις του, κάτι που την τελευταία δεκαετία όλος ο πολιτικός κόσμος της Ξάνθης έχει ξεχάσει.

Έτσι μικρά πράγματα αλλά σημαντικά για αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως μία θέση παρκινγκ για ΑΜΕΑ να περνούν απαρατήρητα στο διάβα του χρόνου. Τα συγχαρητήρια της αντιπολίτευσης για την ιδέα και το άλυτο κυκλοφοριακό της πόλης, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που έμεινε από την παρέμβαση Τσιακίρογλου ήταν η ίδια η παρέμβαση που πολύ είπαν και ψιθύρισαν για προεκλογικό «αρραβώνα» των δύο παρατάξεων.

Στην τελική αν μπορεί ο «αρραβώνας» να γίνει «γάμος» για το καλό όλων των συνδημοτών μας γιατί όχι;