Μ. Τσέπελης. Ακόμη ψάχνει για ρόλο;

 

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ. Τσέπελης, αυτήν την περίοδο είναι σε αναζήτηση πολιτικού ρόλου στον δήμο Ξάνθης, και αποφάσεων για το δικό του πολιτικό μέλλων ενώ η λογική λέει ότι είναι καιρός να αποσυρθεί αλλά αποδεικνύει και όχι μόνον αυτός,  ότι τελικά, η πολιτική στην Ξάνθη είναι «σαράκι».

Ο κόσμος παρακολουθεί πολύ στενά την συμπεριφορά του Μ. Τσέπελη, πάλαι ποτέ ισχυρού πολιτικού άνδρα, τις επαφές του, τις συζητήσεις του και φυσικά τις συναντήσεις του. Όλα δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να πάρει την πολιτική του  «προίκα», που σίγουρα τα τελευταία χρόνια που είναι εκτός εξουσίας έχει μειωθεί, αλλά δεν χάθηκε και να την «ακουμπήσει» κάπου. Έχουμε την αίσθηση ότι προσπαθεί να την αξιοποιήσει είτε στηρίζοντας μία παράταξη εξουσίας, είτε δημιουργώντας ένα δικό του πολιτικό σχήμα για να ηγηθεί μιας παράταξης, η οποία θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει την διακυβέρνηση του δήμου, όμως ο Μ. Τσέπελης όλα τα χρόνια της πολιτικής του καριέρας δεν έπαιξε ρόλο πρωταγωνιστή και λειτουργούσε πάντοτε πίσω από τις «κουίντες». Θα καταφέρει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστή;

Πόσο εφικτό είναι αυτό;

Είναι γεγονός ότι ο Μ. Τσέπελης όσο ήταν «εν ενεργεία» και με την ανοχή του πρώην δημάρχου Μ. Στυλιανίδη, έκανε πράγματα για την πόλη. Παρενέβαινε οπουδήποτε, άσχετα αν ήταν το αντικείμενο του και έλυνε προβλήματα, σε αντίθεση με την παρούσα δημοτική διοίκηση που τα πράγματα γίνονται αργά.

Οι Ξανθιώτες δεν ξεχνούν αυτήν την συμπεριφορά του και τον περιβάλλουν με αγάπη. Αν αυτή η αγάπη θα μεταφερθεί και στις κάλπες, ουδείς το γνωρίζει.

Στην παρούσα φάση ο Μ. Τσέπελης «φορτωμένος» με δικούς του ψήφους, δεν μιλούμε για τους περιφερόμενους του Δροσερού, ο αριθμός είναι ικανός να τον αναδείξει σε οποιαδήποτε παράταξη σύμβουλο και μάλιστα αν λάβει κανένας υπόψη του, τους μοιρασμένους ψήφους της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, θα μπορούσε ίσως να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όμως αυτή είναι η αποστολή του; Πότε αυτός και οι όμοιοι του, θα κάνουν τόπο στα νιάτα;