Μπορεί ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου με ένα κατεβατό να ενημερώνει τους συνδημότες του και να απαντά στους πολιτικούς του αντιπάλους ότι είναι ένας πετυχημένος δήμαρχος και φροντίζει να βρει πόρους για το καλό των συνδημοτών του και πολύ σωστά πράττει, άλλωστε αυτή είναι η αποστολή ενός δημάρχου και μπράβο του.

Όμως ο Θ. Μίχογλου δεν είναι μόνο δήμαρχος του Τοπείρου αλλά και πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ και εκεί υπάρχουν κάποια «θεματάκια»  που απασχολούν τον Δήμο Τοπείρου και τους Ξανθιώτες που απαιτούν απαντήσεις. Περισσότερο για να μην ξεχνιόμαστε. Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και οι Ξανθιώτες είναι ακόμη στο σκοτάδι.

Ο Κ. Μίχογλου οφείλει να ενημερώσει τους συνδημότες του και τους Ξανθιώτες αν και πόση ζημιά έγινε στην υγεία τους από την πυρκαγιά στον ΣΔΑΝΞ και πότε επιτέλους θα μπούνε εργολάβοι για το μεγάλο έργο διευθέτησης του ΧΥΤΑ.

Κατά τα άλλα να τον συγχαρούμε για τα οικονομικά επιτεύγματα του. Όμως θα πρέπει να γνωρίζει ο διοικών τον δήμο Τοπείρου και όλοι οι διοικούντες, ότι των χρημάτων προηγείται η υγεία των πολιτών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών από Δημοτική Αρχή και σε αντίθεση όλων όσων επιθυμούν την στασιμότητα στον Δήμο Τοπείρου, σας ενημερώνουμε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχουν σκοπό την βελτίωση στην καθημερινότητα και την υγεία των δημοτών.

  1. Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την προμήθεια καλαθοφόρου οχήματος – Προϋπολογισμού 150 000,00€.
  2. «INTERREG GR – BG» – Προϋπολογισμού 211.520,00€.
  3. Έγκριση Ετήσιου Τουριστικού Προγράμματος Δήμου Τοπείρου έτους 2018.
  4. Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Τοπείρου – Προϋπολογισμού 212.000,00€.
  5. Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις του Δήμου Τοπείρου – Προϋπολογισμού 65.000,00€.
  6. Υποβολή πρότασης «Τοπικό Χωρικό Σχέδιο Δήμου Τοπείρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» της Δράσης 6ε. 14.1: Τοπικά και ειδικά χωρικά σχέδια» – Προϋπολογισμού 700.473,43€. Συμπεριλαμβάνεται η Χωροταξική, Πολεοδομική, Τοπογραφική, Γεωλογική, Περιβαλλοντική και Υδραυλική μελέτη.