Το ‘’Χωριό των ηλιθίων’’ ,  βασισμένο στους ‘’ηλίθιους του Neil Simon, είναι το έργο  που ανεβάζει φέτος το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου,  με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Δύο παραστάσεις  την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2018, στις 21.15 στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, φιλοδοξούν με απλότητα και αμεσότητα να κλέψουν την καρδιά σας και να σας γεμίσουν δροσερά χαμόγελα.

Ο Δάσκαλος

Ο νεαρός δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκυ, καταφθάνει ενθουσιασμένος  στο Κουλιέντσικοφ, ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας , όπου θα διδάξει για πρώτη φορά . Σύντομα θα ανακαλύψει ότι μια κατάρα έχει πέσει στο χωριό εδώ και 200 χρόνια και όσοι γεννιούνται και μεγαλώνουν στο Κουλιέντσικοφ  είναι δυστυχώς.. ηλίθιοι!Αν δεν καταφέρει να λύσει την κατάρα μέσα σε 24 ώρες θα πέσει κι ο ίδιος θύμα της!

Ο  Έρωτας και…..

Κίνητρο του αγώνα του ένα νέο κορίτσι που κάνει τη καρδιά του να χτυπά δυνατά.

 η  Πολιτική

Για όλα τα πράγματα δε χρειάζεται κόπος. Σίγουρα όμως χρειάζεται, τρόπος. Ο Δάσκαλος λοιπόν έχει το δικό του τρόπο, διαφορετικό , απλό και αλάνθαστο…

Απίστευτα κωμικές καταστάσεις πλέκονται στη σουρεαλιστική ιστορία  του Neil Simon που γράφτηκε το 1981 και  έχει ανεβεί έκτοτε αμέτρητες φορές  από θιάσους σε όλο τον κόσμο. Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου πειραματίζεται πάνω σ αυτό το εξαιρετικό έργο και δημιουργεί μια ιδιαίτερη παράσταση με φαντασία και  αισθητική παραμυθιού.

 

Σκηνοθεσία : Βασίλης Λειβαδίτης ,Πολυξένη Καρακατσάνη

Παίζουν: Τάσος Αλεξανδρίδης, Γιώργος Αποστολίδης, Φωτεινή Ζάχου,  Δήμητρα Κοτσάκη, Γιώργος Κρασακόπουλος, Αγγελίνα Λεοντή, Γιώργος Μπάντεμιτς, Γιώργος Μπόσκου, Δήμος Παπαδόπουλος, Ελευθερία Σιούλα, Ειρήνη Χατζηνικολάου.

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Γούλας, Αποστόλης  Πραφτσιώτης

Κοστούμια:  Αναστασία Σαλαμπάση

Styling:  Οράλ Καλεντζή

Ήχος : BSONIC XANTHI

Φωτισμοί:  Σαράντης  Μιτζιρίκης