«Για να συγκαλέσω συντονιστικό πρέπει να υπάρχει γραπτό αίτημα από τον ΣΔΑΝ και τα συντονιστικά των δήμων”.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της XanthiTimes.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης αναφορικά με τα όσα λέει  στην συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ και δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου για την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ και την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών της Ξάνθης και την ευθύνη αυτής, περί του κινδύνου ή όχι της Δημόσιας υγείας,  έμμεσα, ο κ. Μίχογλου έριξε  ευθύνες στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης.  Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Δεν μπορούσα να συγκαλέσω συντονιστικό χωρίς να μου το ζητήσουν (ΣΔΑΝ – ΔΗΜΟΙ) και θέλει απόφαση του συντονιστικού των Δήμων γραπτώς».

Μάλιστα σε αυτό το κομμάτι της αναφοράς του ο κ. Ζαγναφέρης είπε ότι πριν από αρκετό καιρό το έκανε μια φορά στο Δήμο Αβδήρων και έκοψε δρόμο στις πλημμύρες το 2015 χωρίς την έγκριση του Δήμου Αβδήρων: «Με κάλεσε ο εισαγγελέας. Το αίτημα παρέμβασης μου, σημείωσε,  έπρεπε να ζητηθεί γραπτώς». Άρα ευθέως τίθεται το διαδικαστικό κομμάτι της αίτησης από την πλευρά του ΣΔΑΝ για την παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας.

Όσο δε για τις αιτιάσεις του δημάρχου Τοπείρου, συνεχίζει ο κ. Ζαγναφέρης,  ότι δεν σήκωνε ή δεν τον έβρισκε στο τηλέφωνο,  τις χαρακτήρισε αστειότητες. Σε αυτό το σημείο, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα, δεν σήκωνε το τηλέφωνο κ.λ.π είναι αστειότητες. Παρόλα αυτά, πήγα επί τόπου την Δευτέρα πρωί, πήρα ιδιωτικά τον κ. Ραψομανίκη και άρχισε να κάνει μετρήσεις κατά πόσον η ατμόσφαιρα μολύνθηκε ή όχι και συνδράμουν σε αυτό και οι δικές μου υπηρεσίες. Δεν έβγαλα δελτίο τύπου για να μην τρομοκρατήσω τον κόσμο. Η Πυροσβεστική μου είπε ότι ελέγχετε η κατάσταση και δεν χρειάζεται προς το παρών ενίσχυση.

Όσο για το κάλεσμα του κ. Ραψωμανίκη ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε το εξής: «Ας έφερνε από το Σάββατο τον κ. Ραψομανικη για τις μετρήσεις. Εμένα τι με ήθελε, για μεσολάβηση;