Επικρίθηκε έντονα η τοποθέτηση του Δημάρχου Ξάνθης, ακόμη και από την «αντιπολίτευση» της συμπολίτευσης, δηλαδή από συμβούλους της παράταξης του για το Σκοπιανό. Ανεξάρτητα αν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν καθορίζει την Εξωτερική Πολιτική της Χώρας, όπως αρέσκονται να λένε οι «καπελωμένοι» σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί από τις διοικήσεις των κεντρικών διοικήσεων των κομμάτων, και των κυβερνώντων, όμως κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα ενός δημάρχου να κρίνει την συμφωνία και εν προκειμένω όταν πρόκειται για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την παρούσα κυβέρνηση.

Δηλαδή για να γίνει κατανοητό ο κ. Ανταμπούφης στην προσπάθεια του να κρητικάρει την θέση του δημάρχου Ξάνθης  προσπάθησε να περάσει την γραμμή του κόμματος που τον στηρίζει για το “επίτευγμα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  και ο δήμαρχος δεν μπορούσε δηλαδή να εκφράσει την γνώμη και να ασκήσει κρητική;

Καταλαβαίνουμε τους συμβούλους της παράταξης του που τον αντιπολιτεύονται, όμως αυτό που ασκήθηκε από τους συμβούλους “του” στα πηγαδάκια δεν ήταν κριτική αλλά απαξίωση.