Το πολυσυζητημένο βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη έρχεται και στην Ξάνθη!

Η παρουσίαση του βιβλίου που καταγράφει όλες τις ομάδες του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό, διοργανώνεται από την ΑΕΚ Κυψέλης και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Natassa.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση για την εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που ασχολούνται με αγάπη και μεράκι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η 2η έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει.

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.

Το βιβλίο του Νίκου Αγγελίδη, αναδεικνύει κάθε μια από τις προσπάθειες αυτές… 361 συνολικά, μέσα από 320 πολύχρωμες σελίδες με περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Η ΑΕΚ Κυψέλης, ένα σωματείο με έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό της ομάδας.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Κυψέλης, Ευάγγελος Καραγιαννίδης.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα, Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Παναγιώτης Ζιώγας.

Θα προβληθούν ειδικά αφιερώματα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο, σε γιγαντοοθόνη.

Ραντεβού το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Natassa, στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καβάλας – Ξάνθης.