Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου κατά του δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, μέσω του κοινωνικού δικτύου facebook σχετικά με το Μουσείο Γρηγόρης Αυξεντίου που βρίσκεται στο χωριό Αυξέντιο.
Η κ. Χατζηγεωργίου λέει ευθέως ότι ο Δήμαρχος δεν εφαρμόζει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Αξίζει να τονιστεί ότι το Αυξέντιο, ένα ξεχασμένο χωριό της Ξάνθης, όχι μόνο από την Ελλάδα που “κείται μακράν”,  αλλά ακόμη και από τους δημοτικούς αλλά και τοπικούς άρχοντες του χωριού που υποτίθεται ότι είναι μία ανάσα δρόμος δίπλα και που έχει την τιμή να φιλοξενεί έναν από τους ήρωες της ΕΟΚΑ τον Γρηγόρης Αυξεντίου, δέχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτες από την Κύπρο με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική αγορά του χωριού αλλά και της Ξάνθης αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα και πάντοτε με βάσει παλαιότερες δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης αλλά και την νεότερη ανάρτηση της στο facebook ο δήμος Αβδήρων κωφεύει και δεν μεριμνά να είναι ανοιχτό το μουσείο,  καλλωπισμένο στους εξωτερικούς του χώρους  και καθαρό.
Σίγουρα αυτό δεν είναι στα συν του δήμου Αβδήρων αφού θα μπορούσε εκτός από το Μουσείο των Αβδήρων να βάλλει στις προτεραιότητες της τουριστικής του καμπάνιας … αν διαθέτει από αυτό… και το μουσείο Γρηγόρης Αυξεντίου.
Είναι λυπηρό οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην στηρίζουν προσωπικούς αγώνες πολιτών προς όφελος του κοινού συμφέροντος.

Άλλη μια επίσκεψη σήμερα στο “Γρηγόρης Αυξεντίου”, εδώ στο Αυξέντιο Ξάνθης από συνταξιούχους της ΑΤΗΚ, τους οποίους υποδέχτηκα αμέσως μετά τους μαθητές. Φορτισμένη συγκινησιακά η ατμόσφαιρα μια και ως συνταξιούχοι, έζησαν τον μεγάλο αγώνα και έχουν θύμισες και του Αυξεντίου που ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, αλλά και της κατεχόμενης γης μας.
Την επόμενη εβδομάδα περιμένω νέα αποστολή κ. δήμαρχε Αβδήρων που αρνείστε να εφαρμόσετε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις και να λειτουργεί καθημερινά το μουσείο…

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ Ε. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.