Όταν στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση παρόντες ήταν μόνο οι του ΠΑΜΕ που βγάζουν φωνή διαμαρτυρίας για όλα όσα ψηφίζονται και γίνονται στον τόπο αντιλαμβάνεται κανείς ότι στις άλλες κοινωνικοεπαγγελματικές ομάδες που συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία το “Τρεις και ο κούκος” γίνεται “έφυγε και ο κούκος”.

Όπως αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας το παραμύθι τελείωσε και ο λύκος έφαγε την κοκκινοσκουφίτσα.

Η κυβέρνηση πέρασε όλα τα ανθρωποκτόνα νομοσχέδια, πούλησε την Μακεδονία, έδωσε την Θράκη και όλοι οι πολίτες περιμένουν απλά ένα θαύμα. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θα πάνε και θα την ψηφίσουν όταν έρθει η ώρα της κάλπης και αφού πάρουν κάποιο επίδομα ίσα ίσα για να συντηρηθούν.

Όλοι περιμένουν ένα θαύμα που δεν θα γίνει ποτέ από μόνο του.

Κανένας δεν γνωρίζει γιατί οι “κεφαλές” τις κοινωνίας, “κρατούν” τον κόσμο και γιατί ο κόσμος “κρατιέται”. Τι περιμένουν;

Φυσιολογικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα πρέπει να είναι οι ευκαιρία που ζητά ο λαός για να εκφράσει την δυσαρέσκειά του. Αντί για αυτό, καταγράψαμε όλοι στην Ξάνθη και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος καμία συμμετοχή, καμία αντίδραση. “έφυγε και ο κούκος από το τρεις και ο κούκος”

Γιατί δεν το κάνει;

Τι έπαθε;

Τετέλεσται;